Did Tomb Raider (Lara Croft) faktiskt raidar gravar?

3

Jag har inte spelat spelen, men tittar på Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life -filmen, jag minns inte att hon raider några faktiska gravar i ordlistan ett valv utformat för att begrava de döda ).

Så, gjorde Tomb Raider (Lara Croft) faktiskt ravgravar? Speciellt i filmdelen av franchisen?

    
uppsättning DVK-on-Ahch-To 13.11.2015 18:08

1 svar

8

Ja, Lara Croft gjorde "raid gravar": självklart så i spelen, och troligen så i filmerna.

Först, för vad det är värt, används namnet "tomb raider" i filmerna mer än en gång:

You're the tomb raider, figure it out!

One tomb raider is good, two... better.

Termen verkar dock användas mer i betydelsen av "person som utforskar ruinerna av döda civilisationer", kanske med en mer metaforisk känsla av ordet "grav". Lara Croft (som Indiana Jones) är nominellt en arkeolog. Hon utforskar resten av gamla civilisationer, som skulle inkludera platser i mycket gamla städer, tillfälliga bosättningar etc. Många civilisationer byggde extravaganta gravplatser, så de är ett favoritmål för arkeologisk forskning.

Off-screen, det är troligt att hon tillbringade en stor del av sin tid i sådana begravningsvalv. Till exempel öppnar den första filmen med att hon "övar" sina färdigheter i en simulerad grav; förmodligen skulle hon inte ha valt en sådan inställning om hon inte förväntade sig att spendera mycket tid i gravarna i framtiden.

Det finns dock några få fall i filmerna där Lara går in i vad du kanske argumenterar är en verklig grav. I Lara Croft: Tomb Raider återställer hon artefakter från en grav i Angkor Wat och en annan i en förstörd stad i Sibirien. Medan Angkor Wat själv inte är en grav så mycket som ett tempel, är det specifika rummet där artefakten är heter som en grav av lokalbefolkningen:

"Lara, do you remember the jasmine that only grows in one temple on the ancient Khmer trail in Cambodia? That is the entrance to the Tomb Of The Dancing Light, where the first half of the triangle is hidden.

(Graven i Sibirien kallas aldrig någonting förutom "förstörd stad", men det verkar vara en begravningskammare med de vanliga blockbuster-filmen-extravaganser som läggs till.)

I videospelserien är det mer tydligt. Flera spel, inklusive Tomb Raider , Tomb Raider: Den sista uppenbarelsen och Tomb Raider: Anniversary innebär att man utforskar en äkta grav; De andra spelen i serien är i exempelvis katakomberna under Kinas mur, eller andra liknande arkeologiska intressanta icke-gravställen. Det är sant att när serierna fortskrider, blir det mindre om att utforska gravar och mer av en allmän "klandestisk artefaktjakt", men den allmänna idén om en action / äventyrsarkist är fortfarande mestadels.

    
svaret ges 13.11.2015 18:35