Skapa min egen värmebatteri [stängd]

0

Så jag jobbar på ett projekt som jag behöver en värmare. För närvarande använder jag en cheapo värmepistol som jag köpte på Harbor Freight som fungerar anständigt men jag vill att min värme ska fördelas mer jämnt i min testmiljö och också med en högre värmeeffekt. Jag letar efter 1500-2000 watt värme då min nuvarande värmepistol är nominell för ca 1500 watt.

Från vad jag har sett verkar nickelkrom vara det val som många människor använder men har några frågor om att använda det. Kan du få de 1500 watt värmen jag letar efter med detta? Det verkar som om alla projekt som jag fann att användningen av denna metod tycks kräva mycket mindre värme. Om någon här har ett bättre materialval, snälla låt mig veta.

Så snart jag har mitt material, lägre mätare (större diameter) = högre värmeffekt och högre effektbehov rätt?

Det verkar också att de projekt som jag har hittat kopplar likström till spolarna .. kan det inte göras med AC? Min värmepistol använder AC och har ingen transformator så jag tror att AC skulle fungera också? Även ugnar verkar ha värmebatterier som sitter ihop med två terminaler .. Jag antar att dessa bara kopplar till strömmen genom en strömbrytare på kaminen som enkelt slår på och av strömmen?

Vad är standard teknik för att "hålla fast" på värmebatteriet för att montera det för ett projekt? Gör detta vanligtvis bara med stål / aluminium monteringar?

Jag vet många frågor, men i grund och botten om någon kan beskriva hur man skapar en sådan värmespole, skulle det vara oerhört användbart eftersom jag är säker på att någon är mycket mer kunnig än mig i detta ämne och förmodligen har gjort det tidigare.

    
uppsättning Eric F 06.11.2017 20:00

2 svar

0

Jag använder Cadet. Allvarligt är det inte värt din tid att bygga en värmare. Teknikkraven är löjliga, eftersom du måste skydda värmekabeln (eller för att vara mer exakt, skydda allt från värmekabeln) eftersom det är rött hett och allt vid nätspänning. Metall hållare är rätt ut, eftersom det kommer att aktivera dem vid nätspänning. Om du tänkte på att slinga tråden två gånger genom samma metallhängare, sluta inte ditt dagjobb :)

Elvärmare är billiga , även enligt hamnfraktsstandarder. En baseboard värmare avsedd för permanent installation kostar ca $ 50 för en 2000 watt enhet, och kommer att vara 20 år. Termostater ca $ 12.

Eller en 1500W Holmes värmarefläkt är ungefär $ 15, och det kommer att ta några år.

Eller om du vill ha kompakta komponenter i industriklassen, få de utmärkta Chromalox värmareelementen i låga 3-siffriga priser för 2kw-värde av matrisen som är rimligt överkonstruerad.

Så många val av kommersiell produkt!

Men min favorit är en massa ASIC-blad, förutsatt att din måltemperatur är kompatibel med ASIC: erna. Varför? Eftersom ASICs, till skillnad från Holmes, Cadet eller Chromalox värmare, värmer genom att bryta Bitcoin. Så värmaren själv blir en vinstcentral!

    
svaret ges 06.11.2017 20:19
1

Anledningen till att du inte hittar större värmare än 1500 w är maxbelastningen för en 15 amp krets. Att gå till en 20a 120v krets kan få dig till det intervall du vill ha dessa industriella värmepistoler är ganska dyra men finns där ute och mycket säkrare än att bygga en eftersom de har byggt in safetys och rätt värme & elektrisk isolering / isolatorer för att förhindra brand. Men de flesta använder sig av nikkeltråd som värmekälla.

    
svaret ges 06.11.2017 20:20