How kan jag kombinera konstanta och växlade strömkretsar för att driva ett säkerhetsljus

1

Jag har sökt runt forumet och webben, och hittade andra som frågar liknande men lite olika frågor.

Jag har ett säkerhetslampa som för närvarande är anslutet till en konstant krets så att den går ut när det finns rörelse. Vilket är bra.

Men jag vill också att ljuset ska sätta på och fortsätta, när jag slår på två andra ljus på framsidan av huset som är på en strömbrytare.

Jag vet att dessa lampor i allmänhet har en flimmeröverfart som skulle fungera, om jag skulle ansluta dem till samma strömkrets de andra lamporna är på.

Men hur kan jag också leda ljuset till en konstant källa också?

Snälla ursäkta mig om jag saknar rätt terminologi.

Tack på förhand.

    
uppsättning JSM 11.11.2015 06:54

1 svar

-1

Du kan eventuellt uppnå detta genom att byta ut den befintliga frontljusbrytaren med en trevägs (SPDT) -brytare och köra en ny 3-ledig jordkabel från den här omkopplaren till bakljusen.

Det är i grunden en trefas växlare med en tvåvägs brytare i serie på ett ben, där rörelsedetektorn är tvåvägsomkopplaren.

Detta skulle bara fungera om rörelsedetektorn på baksidan är OK med denna typ av anslutning. Du måste samråda med tillverkaren av rörelsedetektorn om det. Det har aldrig kommit upp för mig så jag har ingen aning om det går förresten av noteringen av dessa enheter.

På bakljuset skar du svarta på ljuset, det röda från den nya kabeln och den röda från rörelsedetektorn. Splicka svarta från den nya kabeln till svarta från rörelsedetektorn. Splice alla tre vita. Jordledningar som vanligt.

Anslut den svarta lampan till framljusen och den röda från den nya kabeln till anslutningsläge "upp" på SPDT-omkopplaren med en röd pigtail. Anslut läget för läget "nedåt" på SPDT-omkopplaren till den svarta ledningen från den nya kabeln. Anslut den gemensamma terminalen på SPDT-omkopplaren till den svarta kabeln som matar omkopplingsboxen. Splice alla tre vita. Jordledningar som vanligt.

När trefasbrytaren är påslagen kommer det att finnas 120V på rörelsensektorns röda ledning och 0V på den svarta. Det är inte hur det vanligtvis är anslutet, och kanske inte är bra för enheten, det är därför jag nämner att du checkar med tillverkaren ovan.

EDIT:

Jag gav det här lite mer eftersom jag tycker att det är ett intressant problem / övning. Jag tänkte på ett annat alternativ som kanske inte är värt besväret.

Om du inte kan hitta en rörelsedetektor som är tillverkare godkänd / listad för parallellkoppling, kan du sidostepa det med hjälp av en DPDT-omkopplare snarare än en SPDT-omkopplare. Den andra polen skulle vara att koppla bort rörelsedetektorn från ljuset och parallell kraft när framljusen tänds. Du måste springa ytterligare 14/2 eller 12/2 från den främre strömställaren till ljuset. Du ser noga vart jag går med det här men jag måste göra en skiss för att förklara det bättre.

Det kan vara mer problem som du skulle vilja bry dig om. Komplicerat är aldrig bra. Det kan hända att du måste installera en större växellåda upptill och / eller en större låda / andra låda på baksidan.

    
svaret ges 11.11.2015 11:45