How kan jag säkert sätta ett litet tunt föremål med en bälte / skivskytt?

5

Jag har små, smala föremål som mäter ungefär 4 "x2" med ett djup av endast .33 ". Jag måste sätta tillbaka dem jämnt och har använt en bältesslipare för att göra det. Jag är lite nervös om hur nära mina händer är på bältet medan du släpper ett sådant litet objekt.

Vad kan jag göra, eller använda för att maximera min säkerhet när du slipper så små och tunna saker med bälte eller skivskytt?

    
uppsättning Joe C 27.12.2015 19:59

4 svar

9

Gör ett stycke bräda som ser ut som följande med några små 0,1 till 0,2 tum tjocka band limmad till den. Det här kortet skulle vara tillräckligt länge för att du kan hålla det säkert nära bältesslipan. Fickan i mitten kommer att vara periferivolymen på det lilla objektet som du vill sanda.

Stick en bit dubbelklister i kavitetsbotten för att hålla din bit på plats. Nu kan du enkelt hålla delen upp mot bältesslipan. Längden på brädet kommer också att bidra till att ögonen vinklar och håll den rak mot sanderen.

Det kan till och med vara möjligt att använda dubbelsticktejpen ensam på brädet utan inneslutningskaviteten.

    
svaret ges 27.12.2015 21:30
7

Som en kvinna som skärper knivar för en hobby, håller jag alltid ett par "filéhandskar" runt. Det här är handskarna som många fiskare använder vid filetering av deras fångst. Handskarna är gjorda med (för att citera tillverkaren Rapella) "... En behaglig blandning av naturliga och syntetiska fibrer med rostfritt stål ger det bästa skyddet någonsin ...."

Även om handskarna kan vara heta, behöver jag inte oroa mig för att ta bort huden från mina knogar eller skära mig själv. Jag skärper så många olika storlekar av knivar som jag föredrar att använda dessa då för att hålla olika jigs hand att använda. Jag vill inte sluta med att bygga en speciell jig, när jag bara kan lägga handskarna på och fortsätta. De är heta, men bättre hetta än skurna eller slipade fingrar. Jag har skärpat knivar och saxar sedan 1976, sedan jag började använda dessa handskar har jag aldrig klippts eller slipats. Ännu tidigare blev jag bara skuren en gång. En gång var en gång för många!

    
svaret ges 28.12.2015 11:35
6
 • Handsand - det är ett litet, smalt föremål ... du kan klippa ett slipband och lägga det ut på kanten av bänken eller limma det på ett bräde och surfa på objektet längs med fingertopparna överst. Kraftslipning kan spara några sekunder om du aldrig behöver sluta och applicera bandage, men när du gör det är det inte snabbare totalt.

 • Kläm fast det med ett block eller fixtur så att objektet bara faller 0.25 "eller så i klämfästet eller skruven. Du behöver bra vassa käftar, inte de som är rundade på överkanterna.

 • svaret ges 27.12.2015 20:28
  0

  Ta en bit av trä och lim det stycke du vill sanda till det med avtagbart lim. Efter avslutad slipning avlägsna från trä.

      
  svaret ges 28.12.2015 23:51