Dealing med frustrerade spelare

13

Vår nuvarande grupp är en mångsidig. Vi har en mycket erfaren DM (spelar och DMing i 30 år), 2 lite mindre erfarna spelare, som har erfarenhet DMing (~ 5 till 10 år) och har därför en god förståelse för reglerna, 2 fler spelare som har spelat i ett år (inklusive mig själv), och en greenhorn.

Saldot är bra. Om någon av oss har en fråga finns det någon som kommer att få svaret, även om DM är upptagen. Det finns dock en medlem av de 2 erfarna spelare som fortsätter spela "assistent DM". Det enda problemet är att hans attityd inte alltid är störst. När någon frågar en fråga som tycks rymma spelet (hur man beräknar en roll / vilka bonusar som ska läggas till, får jag en skicklighet efter en kort vila / lång vila osv.) Han blir lite "snäll".

Vid andra tillfällen släpar vi lite, har en bra chatt, får spåras på sidan, då vill någon flytta spelet framåt med förslaget genom att kanske återklara vems tur det var eller genom att fråga om en beskrivning av område etc följer han inte alltid flödet - det vill säga om han njuter av konversationen fortsätter han det, även när andra vill komma tillbaka till spelet. Då på andra sidan myntet, när han känner att vi spårar på sidan, blir han snäll - "Kom igen killar, vi spåras i sidled. Låt oss komma tillbaka till spelet!".

Medan hans handlingar inte hindrar spelet (för mycket), skadar hans attityd humöret en rättvis bit. Hur kan vi hantera detta / vad kan vi göra för att övervinna detta?

    
uppsättning Ben 10.03.2015 03:47

2 svar

14

Vanliga råd är att prata med spelaren i första hand eller till DM om du inte är obekväma när du närmar dig spelaren direkt.

I slutet av dagen är det DM: s ansvar att se till att alla har roligt, men de behöver ofta en uppmaning från spelarna att erkänna att något har korsat linjen från "lite irriterande" till "moral-sapping".

Som en DM är det första steget att närma sig spelaren och få ett ord. Ofta inser spelaren helt enkelt inte att de har orsakat friktion (kanske är de dåliga för att plocka upp icke-verbala signaler, till exempel).

Nästa steg är att justera spelflödet för att minska hur ofta en sådan situation uppstår - oavsett om det är aktivt övervakning och reining i spelaren, utskrift av fusklag för situationer som ofta håller spelet uppe eller sätter in någon form av Begränsning av chatter utan spel (personligen använder jag en "ta fem" regel med en liten timer med jämna mellanrum).

Om DM är oförmögen eller ovillig att ta itu med problemet (kanske de skär en nära vän för mycket, kan problemspelaren inte ta dem på allvar, etc.) Du bör överväga att ha en gruppdiskussion. Ofta är detta en inledning till spelaren som lämnar (eller blir ombedd att lämna), så diplomati och takt är viktigt, speciellt om allt du vill är att någon ska odla en liten bit mer tålamod!

Ett konstruktivt sätt att kanalisera sin frustration kan vara att få honom att skriva cheat sheet för de frågor som irriterar honom. När du är expert på något kan det vara svårt att komma ihåg hur mycket det finns för en nybörjare att lära.

    
svaret ges 10.03.2015 04:37
6

Prata med honom . Se till att du är civil - artig och icke-accusatorisk - när du har den här konversationen. Om han har varit RPGing i 10 år borde han vara van vid att ha konversation om metagruppen, och det kommer lätt att lösas. Om du pratar med honom och blir omedelbart fientlig, försök att prata med gruppen (inklusive honom) om det. Om han inte kommer att lyssna på någon och blir fientlig när någon föreslår att hans beteende kan vara problematiskt (extremt osannolikt), behöver du förmodligen starta honom från spelet.

I det mest extrema fallet är det bästa svaret på Spelare som spelar konstiga tecken som bryter ner min grupps fördjupning ger bra råd, liksom de bästa svaren på #

    
svaret ges 10.03.2015 03:59