Vad skulle hända om en spöke skulle gå genom slöjan i dödskammaren?

11

Kommer de att kunna gå igenom det? Om så är fallet, övergår de med framgång till de dödas land, eftersom de kan normalt inte ?

    
uppsättning Manik Sethisuwan 29.05.2012 19:46

2 svar

11

Som jag förstår, är det i Ghost-universet inte Ghosts "själar" av dem som de liknar - de är mer avtryck av medvetandet som finns kvar när vissa dör. I likhet med vad som fångas i målningar och fotografier, faktiskt.

Nick förklarade det i OotP:

“Wizards can leave an imprint of themselves upon the earth, to walk palely where their living selves once trod,” said Nick miserably. “But very few wizards choose that path.”

...

“I was afraid of death,” said Nick softly. “I chose to remain behind. I sometimes wonder whether I oughtn’t to have… well, that is neither here nor there… in fact, I am neither here nor there…” He gave a small sad chuckle. “I know nothing of the secrets of death, Harry, for I chose my feeble imitation of life instead. I believe learned wizards study the matter in the Department of Mysteries—”

Snape hade en liknande kommentar:

A ghost, as I trust that you are all aware by now, is the imprint of a departed soul left upon the earth... and of course, as Potter so wisely tells us, transparent.

Jag läser detta som en indikation att den är närmast ett eko eller en själs skugga, inte en verklig; I varje fall använder de termen "avtryck".

Harry Potter wiki har den här kommentaren:

As ghosts are imprints of souls of the said deceased wizards and witches, they are unable to move beyond the veil, and are forever trapped in the world of living as intangible beings.

Kanonstatusen hos den är emellertid tvivelaktig; Det verkar dock vara konsekvent, dock.

Min gissning (och det är allt det är) skulle vara att ett spöke antingen inte skulle kunna skicka det eller skulle bli förstört; Jag har ingen säkerhetskopiering, tho. Du kanske har rätt; deras sanna "själv" hålls på jorden tills spöken passerar vidare - om så är fallet, skulle passera genom bågen ge dem möjlighet att vidarebefordra, men hur mycket länk spöken har till själva själen (förutsatt att det finns en) är också aldrig sagt.

Själer och efterlivet är av sådan kärnans relevans för många religioner, jag tror att det inte är olyckligt att JKR lämnade något av denna tvetydiga, på samma sätt som hon för det mesta dodged religion som dyker upp i böckerna. (Stora helgdagar är närvarande .. men de har sina sekulära aspekter, och vi ser aldrig riktigt religiösa detaljer.)

Jag hatar att ge ett "Det finns inget svar, och inte heller WOG , vi antas inte för att kunna sluta en ", men jag tror det är exakt fallet här. Jag är glad om någon kan komma med ett JKR-citat för att motbevisa det, tho. :)

    
svaret ges 29.05.2012 20:01
5

Ghosts are transparent, moving, talking and thinking versions of wizards and witches who wished, for whatever reason, to remain on earth.

Tales of Beedle the Bard - page 70 - Bloomsbury - Babbity Rabbity and the Cackling Stump

KHW nämner också vad Snape och nästan Headless Nick säger om egenskaperna hos spöken.

Men jag kan inte hitta någon canon -källa som adresserar huruvida ett spöke kan gå igenom Veil eller, om så är fallet, vad som skulle hända med dem. Vi vet mer om kärlekskammaren i Mysteriet, än vad vi gör om dödsrummet. Bortsett från vad vi lär oss i Phoenix-ordningen , kan jag inte ange en canon -förklaring till Dödsrummet eller Veil eller en J.K. Rowling intervju som diskuterar det eller om spöken även kan går igenom Veil. Som alltid snälla rätta mig om jag har fel.

Så jag tror att vi har fastställt vad ett spöke är, men även för att göra ett tankeväckande spekulativt svar är det svårt eftersom vi vet om spöken, vi vet inte vad som händer bakom Veil. , 1) åtminstone vissa människor som har sett döden kan höra mutterande röster från de döda bakom slöjan och 2) några av de nyligen döda kan glida bakom slöjan när deras livskraft lämnar dem (som Sirius ); Jag tänker inte en andas av en avliden individ blir ett spöke tills de avvisar "att gå vidare".

Om jag skulle göra min egen spekulativa observation, baserad på J.K. Rowlings uppmuntran till sina fans att tolka King's Cross-kapitlet på ett sätt som känns bekvämt, skulle jag kanske föreställa mig att hon kan känna detsamma om Veil - att det är öppet för tolkning. Men det är fortfarande inte ett kanoniskt svar. Jag tror inte att den här frågan verkligen är svarbar utan mer information från J.K. Rowling om Veil.

    
svaret ges 29.05.2012 22:18