Fråga om en kort berättelse om martiska människor på jorden vid Neanderthalens tidpunkt

7

Den här historien som jag minns den var en kortfattad historia i en sammanställningsbok från 1980-talet. Tomten har ett marskryssningsfartyg som lider av en katastrof i rymden. Bara en handfull människor kommer in i en livbåt och den är skadad nog att de inte kan komma till Mars. De kraschar någonstans i Europa vid Neanderthals tid.

Använda skjutvapen och vapen som de hade på fartyget slås de av Neanderthals som i historien inte är vänliga alls. Jag kommer inte ihåg varför Mars aldrig kommer till räddningen men som historien fortskrider har de barn och en efter en dör de ursprungliga människorna av. Och naturligtvis är deras barn grunden för Cro Magnons.

Jag har rackat min hjärna för titeln på berättelsen eller titeln på boken den var i. Gissa, antingen min PTSD från Desert Storm dimmar mitt minne eller kanske det bleknar på grund av ålder. Jag vet förr eller senare, jag får namnet på det. Tack för hjälpen under alla omständigheter.

    
uppsättning Jack 26.10.2013 07:37

1 svar

12

Detta är Genesis (1951) av H. Beam Piper, en del av hans serie "Paratime". Din tidpunkt föreslår att du hittade den i Isaac Asimovs Neanderthals .

Här är texten i berättelsen på Project Gutenberg.

    
svaret ges 26.10.2013 16:08