Bushwalking alternativ för ensamresenärer i Korea

3

Ibland går jag bushwalking (vandring), och skulle vilja göra det i Sydkorea om möjligt.

Det största bekymmer jag har är säkerhet. Jag är oroad över att jag går med solnedgången, för jag har det ingreppat i mig att jag inte ska göra det av säkerhetsskäl, som ormbett. (Jag vill inte skrämma någon från bushwalking i Australien - så länge du tar förnuftiga försiktighetsåtgärder, är det rimligt säkert) Wikivoyages guide till säkerhet i Sydkorea nämner inte ormar, men det nämns bland annat hornets.

Vilka alternativ har jag för bushwalking i Sydkorea? Till exempel finns det platser som är så upptagna att en annan bushwalker skulle passera dig var femte minut? Eller finns det företag / vandrarhem som kan organisera bussar utan övernattning? Eller kan jag hyra en reseguide billigt?

Jag är inte så passformig som vissa människor, så jag misstänker att om jag går med i en befintlig grupp som inte är inbjuden kan jag sakta ner det.

Jag vet inte om kaffe damer ( Bacchus Ladies men inom bushwalking spår) finns kvar, men om de är , de är inte en oro, eftersom de inte hotar min säkerhet.

    
uppsättning Andrew Grimm 30.03.2017 12:45

1 svar

3

Vandring är en slags nationell sport i Sydkorea och på en helg med anständigt väder i den genomsnittliga nationalparken / vandringsplatsen kommer du sannolikt inte att stöta på 5 minuter utan att stöta på många vandrare.
En bra starter skulle vara Korea4Expats

Every weekend, Seoulites of all ages head out to the hills and mountains that surround the city. Autumn is a particularly popular time for hiking. While Seoul is not as well served with parks as cities in some other countries, the city and its immediate vicinity have a wealth of hiking trails. Sundays are especially crowded as that is the one day almost everyone has off work/school.

och de pekar också på några av de uppenbara valen om du vill gå med en grupp: Vandringsgrupper riktad mot engelsktalande (tyvärr är artikeln från och med 2013 och de listade länkarna nere, de listar e-postmeddelanden som du kan försök i fall).
Istället hittade jag en lista över mycket aktiva grupper på Meetup .

svaret ges 02.04.2017 09:11