How långt efter Nightswans nederlag sker det sista kapitlet "Thrawn"?

2

Det slutliga kapitlet i Star Wars: Thrawn ger mig det distinkta intrycket att något har hänt med Grand Admiral. Det är tal om hans arv. Och Eli läser en tidskrift som aldrig nämns direkt i boken (men är tydligen källan till de inledande styckena i varje kapitel). Detta kombinerat med talet om arv, får mig att tro att Thrawn har gått bort, och Eli har fått instruktioner och en tidskrift som en del av en sista vilja.

Det möte där Thrawn främjas till Grand Admiral bjuder inte på en snabb död för honom, men verkar ha hänt ganska snabbt efter Nightswans nederlag. Jag har inte sett den senaste säsongen av Star Wars: Rebels än, men jag vet att han spelar en roll där. Så, om Thrawn verkligen har fallit, tror jag att det måste gått mycket tid mellan honom att bli Grand Admiral och Eli läser det sista stycket.

Är Thrawn fortfarande vid liv då? Hur mycket tid kommer sannolikt att ha gått sedan hans kampanj? Åren? Månaderna? Dagar?

    
uppsättning muru 19.08.2017 07:35

1 svar

2

Den nya (Disney) kanonen är väldigt vag om vad som hände med Thrawn. Mitt intryck från slutet av den hemska omstartshandlingen är att Zahn lämnade slutsatsen medvetet öppet. Jag misstänker att Disney ger honom mycket mindre kreativ kontroll än vad han brukade ha, och han får kanske inte kartlägga Thrawns framtida öde ännu.

En annan fördel med den vaga änden som Zahn använde är att det låter läsarna bekanta sig med sina äldre Legends-romaner för att fylla i detaljer från Legends-universum. För det mesta förblir den nya Thrawn -saken borta från Disney-kanon nog att du kan koppla den tillbaka till Legends och det skulle fungera som-är. Det finns några referenser till Lucenos hemska Tarkin roman, och vad jag antar är några referenser till TV-serien Clone Wars , men inget särskilt oförenligt med Legends (proletan är i själva verket en förtelling av en av hans Legends-era noveller från ett annat perspektiv). Så när Eli kommenterar att Thrawn har gått iväg (jag glömmer hans exakta frasering), kunde en läsare som känner till Legends fylla i att Thrawn har skickats till Palpatines okända regioner för att utforska och utöka det kejserliga rymden. Faktum är att den nya Disney-kanonen hävdar att resterna av imperiet flydde till de okända regionerna efter ROTJ. Kanske mötte de med Thrawn där.

    
svaret ges 30.08.2017 07:15