Flight försena kompensation på grund av väder (EU)

3

Min vän beror på att flyga till Jersey idag från Gatwick av Easyjet i morse och återvända till London från Jersey på kvällen

Båda flygningarna avbryts.

Min fråga är vilket ben kan hon hävda kompensation för flygfördröjning för? Jag är av den åsikten att han definitivt kan göra anspråk på kvällsflygningen. Anledningen är följande:

  • Returflyg är klockan 20:25 på kvällen - BA har ett schemalagt flyg 20:10 från Jersey till Gatwick, så väderförhållandet är definitivt okej för detta. Därför beror detta på att Easyjet inte har ett plan klart och inte force majeure

  • Den utåtgående flygningen är tveksam. Det fanns många flygningar som flyr ut från Gatwick på morgonen men tyvärr var alla flygningar som var avsedda för Jersey avbrutna.

Knowing Easyjet, det finns en verklig möjlighet att de skulle vägra att betala ut. Bara undrar om det finns en chans förväntade att få utbetalt för kvällsflygningen om min vän tar Easyjet inför domstolen.

    
uppsättning Lost1 01.03.2018 19:41

2 svar

4

Du kan försöka ansöka om ersättning enligt EU261 för flyg från Jersey till Storbritannien, men om EasyJet hävdar att avbokningen beror på antingen meteorologisk eller Hantering av flygtrafikstyrning (till exempel tillgänglig kortplats, som föreslagits av @ user16259), står du inför ett betydande uppförsbacke, eftersom EasyJet inte är det enda flygbolaget som avbryter flyg till Gatwick för tillfället.

Jag skulle inte betygsätta chanserna att ett rättsfall skulle lyckas.

    
svaret ges 01.03.2018 22:50
0

Jag skulle definitivt lämna in ett krav på ersättning men skulle inte nödvändigtvis ta flygbolaget till domstol om de vägrar. Luftfartsverket kanske? De kan spara din vän en stor mängd rättskostnader.

Som andra har sagt, extraordinära omständigheter (t.ex. dåligt väder, kontrolltorns instruktioner) kan ha varit orsaken till förseningen. Om så är fallet, skulle din vän inte ha rätt till ersättning. CAA skulle förmodligen vara den bästa institutionen för att bestämma detta.

    
svaret ges 05.02.2019 12:03