Finns det något sätt att undvika fruktflugor med min frukt på disken istället för kylskåpet?

5

Jag tycker om att hålla skålar av frukt ut vid rumstemperatur i mitt kök.

Detta har gett mig ganska irriterande överflöd av fruktflugor i min lägenhet.

Jag har fört min frukt i kylskåpet för att undvika detta för tillfället, men jag undrade om någon har någon framgång eller tips att lämna frukt utan att någon fruktfluga är närvarande?

Obs! Jag har försökt att lämna några äppelcidervinäger i närheten men det har inte lyckats med att fånga dem / distrahera dem.

    
uppsättning StevenXavier 11.09.2017 21:04

3 svar

6

Du har beskrivit exakt mig och min lägenhet. Jag gillar skålar frukt på disken, men jag gillar inte de oundvikliga fruktflugorna. Men jag har faktiskt inte haft ett fruktflödesproblem i ungefär två år nu. Lösningen är att helt enkelt lägga på något över skålen med frukt. Se till att det är andningsbart, eller din frukt kommer att mogna verkligen snabbt. Cheesecloth, en handduk, eller nätstycke kommer alla att fungera bra.

Det fungerar eftersom fruktflugorna inte kan nå frukten, så de kan inte använda den för att mata och reproducera. Det är samma skäl att sätta din frukt i kylskåpet.

Jag har märkt att frukten fortfarande mognar snabbare jämfört med en avtäckt skål. Detta kan vara en fördel eller en nackdel, beroende på din situation. En skål med något över är inte lika vacker som en öppen skål full av frukt. Men med tanke på valet föredrar jag bra frukt och inga skadedjur.

    
svaret ges 21.09.2017 04:23
2

Vi gör en fruktflugafälla med äppelcidervinäger, ett glas och en bit papper. Rulla papperet i en kon, så att det vilar på glasets kant och tillåter ungefär 1-2 "avstånd från botten. Tape det för att det inte kommer att ändra form. Skär av mycket spetsen för att ge plats för frukten flyger för att komma in i botten. Lägg till en liten mängd Apple Cider Eddike, se till att den inte rör på botten av konen. Verk underverk! Placera nära din frukt, och flugorna kommer att kunna komma in, men inte ut. Slutligen hamnar de i vinägerna. Det fungerar verkligen! Vi hade blivit översvämmade av fruktflugor med vår tomatskörd och gick från dussintals till noll i 24 timmar eller så.

    
svaret ges 21.09.2017 21:10
1

Jag bor i ett tropiskt land, och utsatta frukter i detta klimat ritar fruktflugor som moths till en flamma. Jag täcker dem i allmänhet med en servett. Om oavsiktligt utsätts och skadedjur sitter på dem, och jag är i ett särskilt djävult humör, skickar jag en elektrisk mygga över dem. De efterföljande popljuden är musik i mina öron! :). Jag tvätta frukten noggrant innan du konsumerar, för jag föreställer mig de grubs som de måste ha lämnat på dem. Med detta sagt, frukt flugor är mycket smart, du kan inte riktigt övervaka dem. :)

    
svaret ges 13.09.2017 05:24