Can Jag tar ett flyg till Israel?

5

Jag är en amerikansk medborgare och min fästman bor i Betlehem, Palestina. Jag ska besöka honom och hans familj i september i år. Jag vill spendera en månad med dem. Är det möjligt att ta en flygning på ett sätt och sedan köpa ett flyg hem när jag är redo att återvända till Amerika?

    
uppsättning Liz 29.04.2018 22:32

1 svar

6

Ditt problem är med flygbolaget som låter dig på flyg, inte gränsvakten, även om gränsvakten kommer att vara väldigt intresserad av din resa till Palestina. Om du nekas inresa vid gränsen kommer det dock att vara "säkerhet" och inte över en biljett.

I teorin krävs en retur eller framåtgående biljett. I praktiken har British Airways i ett par år fullföljt regeln och låt mig inte gå ombord utan en. Air Canada, TWA (nu avslöjade, förstås), och Lufthansa gjorde inte, kanske andra. (Till sist fick jag en arbetsvisum som gjorde problemet irrelevant.)

Antag att du har lite pengar på ditt kreditkort, gör vad jag gjorde. Var beredd att köpa en dyr, helt återbetalningsbar returvägskarta. Och sedan, en gång i Israel, betalar den in för återbetalningen. Brittiska försökte en ganska intressant gimmick att sälja mig biljetten i GB pund och återbetala samma nummer i amerikanska dollar, men kreditkortsföretaget hjälpte mig att ställa dem rakt.

Gratuitous råd: Förbered dig också för en lång intervju från exit , inklusive sökning, när du lämnar Israel, på grund av din personliga relation till en palestinsk.

    
svaret ges 30.04.2018 20:21