Är det för många objekt på en 20 AMP Breaker?

3

Jag bor i en 2 sovrum 2 bad duplex, där vi har problem med ljuset flimrar, vilket ofta orsakar minisprutningar och ibland sparkar en breaker.

En 20 ampere kretstillförsel

  • 3 behållare i vardagsrummet.
  • 3 behållare i matsalen.
  • Lamporna och ventilationsfläkten i köket.
  • 1 behållare i hallen.
  • 3 behållare i ett sovrum.
  • 2 behållare i ett annat sovrum
  • 2 behållare i garaget.
  • Front veranda ljus
  • Startljus.

Det är 14 behållare, några ljus och en ventilationsfläkt.

Är detta för mycket på en 20 amperebrytare?

    
uppsättning Vickie 13.10.2014 23:48

5 svar

2

Huruvida det är för mycket beror på vad som är anslutet till uttagen, hur ofta varje objekt används och hur många objekt som används tillsammans.

Det verkar som alltför många saker på en brytare till mig. Om jag skulle ansluta det skulle jag inte ha gjort det på så sätt. Nu när det redan är så är det sannolikt en stor chans att fixa det. Om, och det är en stor, osannolikt om du har tur kan du ha mer än en trådlöpning som kommer in i den elektriska panelen till den pausen. I så fall kan en eller flera av körningarna flyttas till en ny brytare (förutsatt att det finns utrymme i panelen, och jag finner det svårt att tro att det inte finns). Att arbeta i en elektrisk panel är farlig och måste göras av en person som förstår vad de gör, vare sig du eller en elektriker. Var försiktig.

Om du inte har tur, kommer det att bli en huvudkörning som kommer från brytaren, och den är splittrad någonstans i en elektrisk låda i ditt hem. Om du är så motiverad kan du chase det här och hitta splittringarna. Då kan du fiska nya trådleder från en ny brytare till en av splittringarna.

Lycka till med vilken metod du valde.

    
svaret ges 14.10.2014 16:01
1

Om brytaren snubblar är antingen brytaren felaktig eller belastningen är högre än brytarens nominella belastning. Det säkra antagandet är att säkerhetssystemet fungerar korrekt och lasten verkligen är för hög.

För att göra mer forskning skulle jag överväga att få en laddningsövervakare - Kill-A-Watt, till exempel - och använd den för att se hur mycket ström var och en av dessa laddar faktiskt ritar. Också, om du känner av en apparatets effekt eller ljus eller vad som helst, kom ihåg att ampere är lika med watt dividerat med volt. Om du har 120 V-service drar en 60 W glödlampa en halv ampere.

Jag skulle särskilt uppmärksamma motorbelastningar som fans. Induktionsmotorer kan ibland dra en stor ström när de bara börjar den övergående aktuella rita kan vara vad som snubblar din breaker.

När du väl vet vad lasterna verkligen är, har du data som du kan använda för att fatta beslut om var du ska köra nya kretsar eller omfördela lasten till andra kretsar.

    
svaret ges 15.10.2014 21:50
-1

Det är verkligen inte att koda. Om det är en äldre byggnad så var det troligen bra då den byggdes. Om det är en nyare byggnad ... säg 1980 eller senare så var det inte gjort att koda. Även om den elektriska tjänsten var omformad eller en ombyggnad skulle det ha gjorts för att vara upptagen till kod. Om du är husägare är du ganska mycket på egen hand ... om du har en landherre kan han slutligen vara ansvarig för en byggnad som inte är upp till par. I vilket fall som "rjbergen" hade att säga, verkar som rådgivning. Leta efter ledningar fördubblats eller tripplade upp på en brytare och försök att skilja dem om det finns tillräckligt med utrymme.

    
svaret ges 15.10.2014 00:59
-1

Kontrollera att brytaren brinner vid 20A. Då, om det aldrig brinner på den kretsen, finns det inget lastproblem. Om det finns flera anslutningar vid brytaren är det ett problem. Om värdet på de olika ledningarna till de olika uttagen är fel så är det ett problem. Men fixa inte den om den inte är bruten. Du kan öppna en stor burk maskar.

    
svaret ges 15.10.2014 21:17
-1

Lamporna blinkar när spänningen sjunker. När spänningen sjunker går strömmen upp.

Förhoppningsvis blinkar lamporna bara när du vänder på något.

Tumregeln för beräkning av belastningar är 1,5 "enhet" för en behållare, 1 för en ljus och nominell belastning för allt som är hårdkopplat, du vill att enheterna ska vara mindre än 80% av strömbrytarens nuvarande betyg. Så du vill ha en 20 amp brytare för att ha en last på mindre än 16 enheter. Jag får ungefär 26 för installationen.

Koppla in någonting med högkraftsbehov, vakuum, brödrost eller mikrovågsugn kom ihåg, och alla insatser är borta.

Om det just har börjat, skulle jag börja med att öppna kopplingsdosorna på de våta platserna först och leta efter tecken på korrosion eller värmeskador.

Hur lätt är det att slå av pausen, jämföra den med någon annan av samma nuvarande betyg. Om det är för lätt måste brytaren bytas ut.

Ventilationsfläkten är en annan plats att se om det finns något bindande motorn, vilket skulle öka nuvarande dragning. Kanske har det fångat lite fett.

Att bryta upp kretsarna är inte en dålig sak, och mindre ledningar under någon trådmutter eller skruvplint är också bra.

Andra bra idéer här.

    
svaret ges 16.03.2015 15:38