Different bagageutjämning på två ben i ett flyg (TAP / LOT)

2

Jag ska flyga från Lissabon till Warszawa. Jag bokade ett flyg som gör Lissabon-Bukarest med TAP som tillåter 1 bit 23 kg (50 pund) plus 1 extra på 10 kg eftersom jag är en universitetsstudent, då ska jag fortsätta min resa genom att få ett flyg i Bukarest till Warszawa med LOT Polish Airlines som tillåter 1 bit 23 kg och har ingen information om extra bagage för universitetsstuderande. Flygningarna var bokade tillsammans.

Ska jag bli belastad med en extra bagage (10 kg) av LOT Polish Airlines?

    
uppsättning Fiona 12.09.2015 13:13

2 svar

3

Det är min upplevelse att flygningar på flera flygbolag följer reglerna för det första flygbolaget. Detta gäller även när jag måste kolla bagaget med det andra flygbolaget efter röjningstullen. Förra månaden checkade jag in med LAN som har gratis bagageutjämning, flög till USA, sedan efter tullen incheckad med Air Canada som debiteras för den första påsen, och debiterades inte. Jag rekommenderar dock att du bekräftar detta med dina flygbolag för att vara säker.

Också överväga att transportera 10 kg-föremålet själv om det är tillräckligt litet och därigenom avlägsna problemet på det andra benet.

    
svaret ges 12.09.2015 13:18
1

Eftersom resan inte involverar USA, kommer bagageutbetalningen att följa regeln "Mest betydande bärare" enligt IATA Resolution 302.

Cathay Pacific hjälpfullt ställer in upplösningen online . I det här fallet reser du helt och hållet inom ett IATA-underområde ("Europa") så att bagageutbetalningen för den första internationella transportören gäller hela bagageresor (från incheckning till insamling).

Men det andra stycket kan faktiskt vara ett "avgiftskrav" istället för en påse som en ersättning på din biljett. I det här fallet är det möjligt att LOT kanske försöker debitera dig för det, men jag misstänker att de inte skulle märka (bagageleveransdatorn är inte särskilt smart).

    
svaret ges 12.09.2015 17:56