Long mellanlandning i Kanada som flyger från Riyad till Orlando. Behöver jag ett visum för att komma in i Kanada som en jordansk medborgare?

7

Jag flyger från Riyadh till Orlando, USA (jag har USA-visum) med stopp vid Frankfurt International (FRA) och en 19 timmars layover i Toronto (Kanada) Pearson International Airport (YYZ) med Air Canada.

Behöver jag ett visum för att komma in i Kanada för korta vistelser, inklusive transitering? Behöver jag ansöka om visum för att ansluta eller jag får visumtransit på flygplatsen?

Jag är en jordansk medborgare med permanent uppehållstillstånd i KSA.

    
uppsättning MAHMOUD ABUZAID 07.04.2015 14:12

2 svar

4

Enligt Tidtabell du behöver visum:

Transit passengers are required to hold a passport or passport replacing document required to enter Canada.

Passport required.

  • Passports and/or passport replacing documents must be valid for the intended transit period.

Visa required.

Additional Information:

  • Visitors are required to hold proof of sufficient funds to cover their stay and documents required for their next destination.

Warning:

  • Visitors not holding return/onward ticket could be refused entry.

Därför krävs ett visum för transitering eller kortare vistelse för Kanada.

    
svaret ges 07.04.2015 14:28
4

Om du inte behöver visum för att besöka Kanada, behöver du inte någon att transitera genom den. En Kanada-sida gör det enkelt att kontrollera ditt land. Jag kollade Jordanien för dig, och du skulle behöva visum för att besöka.

Av dem som behöver visum för att besöka, kvalificeras endast fyra länder i världen för Transit Without Visa genom Kanada:

  • Indonesien
  • Thailand
  • Taiwan
  • Filippinerna

Det finns ytterligare begränsningar som längden på anslutningen, vilket flygbolag du är på och vilken flygplats och terminal du går igenom, men ingen av dessa är relevanta eftersom du inte är medborgare till någon av dessa fyra länder.

Dessutom finns det Kina Transit Program som har liknande restriktioner för flygbolag, terminal, och så vidare plus du måste lämna från vissa städer i Kina. Detta program är inte heller relevant för dig, men jag nämner det för fullständighet.

Bottom line: du behöver visum .

Jag rekommenderar att du undviker privata partysidor för viseringsinformation och klibbar till offentliga webbplatser som den som jag länkade till ovan. De tillhandahåller också instruktioner för att få transitvisum . Om webbadressen inte slutar .gc.ca , är du inte på en Kanada-webbplats.

    
svaret ges 07.04.2015 22:23