Hyr bil från Milano till Schweiz

2

Jag skulle vilja hyra en bil från Milano till Schweiz.

Behöver vi lägga till på gränsen för bilkörning eller motorvägskortet separat eller att hyran ska vara all inclusive?

    
uppsättning lela 05.02.2014 06:46

1 svar

7

Det finns få saker du behöver vara uppmärksam på:

  • Har du möjlighet att ta bilen utomlands? I Västeuropa (men inte ens hela EU) är det vanligtvis möjligt men inte alltid och inte överallt, du måste kontrollera villkoren.
  • Är du försäkrad i Schweiz med en italiensk bil? Samma sak, vanligtvis ingår det men kontrollerar (åtminstone jag vet att Italien typiskt är täckt för bilar som är anställda i Schweiz, antar jag att det borde vara detsamma).
  • Kan du återvända bilen i ett annat land? Det verkar som om du inte vill komma tillbaka till Italien i slutet av din resa, så du behöver återvända bilen i Schweiz. Jag vet inte säkert men jag antar att lokalt eller oberoende uthyrningsföretag inte erbjuder denna tjänst. Du skulle därför behöva titta på stora internationella märken, vilket kommer att förenkla din sökning. Det borde inte vara för svårt att spåra webbplatserna och kontrollera villkoren. Det kommer uppenbarligen att vara en (potentiellt brant) avgift för detta (se även Internationell enkelbiluthyrning i Europa? ).
  • Motorvägar och transporter genom Alperna. I Schweiz behöver du en vignett för att använda motorvägarna. Jag är ganska säker på att en italiensk bil inte kommer att ha den så det är inte "inkluderande" men du kan alltid fråga (kanske har de även en schweizisk bil som de behöver för att komma tillbaka till Schweiz, du vet aldrig). Om inte, det är bara något du kan köpa vid gränsen. Motorvägar är inte heller gratis i Italien.

Kort sagt, att köra till Schweiz bör vara möjligt utan extra kostnad vad beträffar biluthyrningsföretag och försäkringar, men du kommer nästan säkert att behöva betala vägtullar själv. Att släppa bilen där kommer att bli väldigt dyrt i alla fall. Läs det fina trycket eller fråga dem om allt detta på förhand.

Ett attraktivt alternativ skulle vara att leta efter en bil som måste flyttas men du måste självklart vara lycklig och flexibel för att hitta något som passar dina behov. Efter att ha skrivit detta verkar Hertz ha en bil i Milano Malpensa som behöver återföras till Schweiz, så det är verkligen möjligt att hitta något på denna rutt. Med tanke på att Milano är ett viktigt affärscentrum och ganska nära Schweiz, kanske oddsen att hitta en sådan bil när du behöver en genom att ringa till alla större biluthyrningsföretag kanske inte är så illa.

    
svaret ges 05.02.2014 10:41