Free camping i Storbritannien, Belgien, Nederländerna - är det lagligt?

6

I sommar planerar jag en cykeltur från Manchester (Storbritannien) till Trieste (ITA). Jag har inte mycket pengar att spendera i vandrarhem eller campingplatser, därför tänkte jag att vildcamping skulle vara en bra idé. Men efter en snabb titt på nätet upptäckte jag att vildcamping i Storbritannien, Belgien och Holland är förbjudet och det kan straffas med fängelse.

    
uppsättning F.G. 12.01.2015 00:03

2 svar

8

Så har du många frågor på en gång, låt mig ta upp två av dem jag känner till.

Nederländerna

I Nederländerna har det varit ganska länge möjligt och kallades ursprungligen paalkamperen (även om det verkar att det officiellt har bytt namn någon gång under de senaste 2 åren), men det måste noteras att det här är bunden av många regler . Viktigast är att varje plats har ett visst antal tält som är tillåtna (normalt 3 små tält), om du anländer för sent och de tas är det inte tillåtet att campa där. Utöver det får du inte lämna några skräp, ingen hög musik, 10 meter från skylten, inte mer än 72 timmar, inga lägereldar etc. etc. På något sätt kan en lista hittas here . Allt detta är på holländska men så lycka till med Google Translate.

Belgien

Belgien har nyligen blivit inspirerad av holländarna och inrättat en liknande iniativ som heter Bivakzone . Det verkar som om reglerna är lite likartade, men återigen är all information på nederländska. Skillnaderna verkar vara att det är max i 48 timmar och att du hittar vattenpumpar oftare än i Nederländerna (notera detta är inte dricksvatten).

Storbritannien

Från vad jag har hört är detta inte tillåtet i Storbritannien, men om det är skulle jag älska att höra om det (hoppas ändå att åka på Skottland någon dag).

Viktigt att förstå

Dessa platser är egentligen inte avsedda för turister. Inte i den meningen att du inte får stanna där, men du bör notera att inte bara information på nätet är bara på nederländska, men om du anländer på dessa platser hittar du alla tecken endast på nederländska. Sammantaget är dessa platser avsedda för "lokalbefolkningen" och som turist blir det inte den bästa semesterupplevelsen någonsin (de kan vara svåra att hitta osv.).

Hur som helst kan den här webbplatsen vara värt att checka ut, även om det återigen är holländska det gör det ge en bra översikt både nederländsk och belgisk situation.

    
svaret ges 12.01.2015 04:20
3

Det redan givna svaret är korrekt om vild camping i Nederländerna och Belgien.

Men när det gäller vild camping i Storbritannien:

  • Det är lagligt i Skottland
  • I England och i Wales behöver du tillstånd från markägaren på alla områden utom Devon och Dartmoor, där det också är lagligt.
  • I vissa nationalparker (som sjödistriktet) är parkmyndigheten mycket tolerant, även om det strängt inte är lagligt. För en fullständig översikt skulle jag rekommendera av mina artiklar: Wild camping i Storbritannien: fullständig juridisk översikt

Dessutom kan du hitta information om vild camping i alla europeiska länder i den här artikeln som jag skrev nyligen: Vild camping i Europa: Komplett översikt .

    
svaret ges 02.12.2018 13:22