När gick Sarah Jane till Bannerman Road?

4

När flyttade Sarah Jane till 13 Bannerman Road? Hon har inte alltid bott där, eftersom jag kommer ihåg att hon bodde någon annanstans i De fem läkarna .

    
uppsättning doctorwhofan 17.01.2015 18:43

1 svar

6

En gång mellan 1983 och 1999.

Vi har inte ett exakt datum, men vi kan göra en rimlig gissning.

I Sarah Jane Smiths bröllop , säger Clyde:

“But Sarah Jane's loaded, right. All this money from her aunt. The house…”

som berättar för oss att hon ärvde huset från sin moster, troligen på hennes död. Hennes moster var Lavinia Smith , som har en ganska rimlig historia i kanonen. Men hennes död är inte inspelad i en tv-episod, så vi måste gå in i kompletterande böcker och serier.

Den komiska Devils City är inställd 1983 och börjar med Lavinia inbjuder Sarah Jane till Egypten för att undersöka en nyupptäckt stad. Om hon fortfarande lever, då har hon nog inte fått huset till Sarah Jane ännu. (Det är samma år som De fem doktorerna luftas, så om du antar att verkligheten matchar Sarah Johns tidslinje, så är det konsekvent att hon inte bor där, som noteras i din fråga. )

Då finns det den nya Millenium Shock , som fastställdes 1999 då vi alla är grappling med Y2K-felet. Vi ser Sarah Jane sortera genom sin mosters saker, och en annan bekräftelse på att hon var bäst på huset:

She stood up. “I have to get back to Moreton Harwood, sort out Aunt Lavinia’s things. And there’s the house too. Keep the pen for me, Harry. It’s one less thing to worry about.”

    
svaret ges 17.01.2015 19:05