Can Jag flyger från USA till Spanien med 30 nya klockor i mitt bagage?

2

Kan jag flyga från USA till Spanien med 30 nya klockor i min bär och / eller kontrollerad bagage?

Jag betalade $ 60 för varje ny klocka (jag har kvittot) trots att deras försäljningspris är över $ 500 varje klocka.

Jag är från Spanien och jag tror att det är billigare att jag flyger till USA och tar upp klockorna själv än att ha skickat dem till Spanien, och skickar dem till Spanien skulle kosta mig $ 400 för frakt + 400 dollar i tullar. Flyga dit och tillbaka kostar mig $ 500.

Vad ska jag göra? Kommer jag i trubbel på flygplatsen? Vad är den maximala gräns som man kan bära under resan? Några förslag?

    
uppsättning John 03.09.2015 15:39

1 svar

12

Ditt ärende är ganska enkelt:

Om flygningen kostar 500 dollar och frakt kostar 400 dollar, välj sedan det senare alternativet, eftersom det sparar 100 dollar.

För kommersiellt importerade varor är det ändå ingen tullfri ersättning, så du slutar betala samma mängd tull för båda alternativen.

Men eftersom du fick dessa klockor ganska billigt, var beredd att tillhandahålla rimlig dokumentation för att bevisa att din import faktiskt är laglig, vilket innebär att klockorna inte är falska och (2) de inte stulits. Oavsett hur du får dina varor till Europa, kommer tullmyndigheterna att misstänka att (1) eller (2) är fallet. Om du till exempel kan visa att du köpte klockorna under en stängande auktion i någon större klockbutik, skulle detta förmodligen hjälpa till.

    
svaret ges 03.09.2015 16:14