How kan jag installera keramiska plattor över vinylplattor?

1

Jag försöker installera keramiska plattor i en väns badrum, appox. 45 kvm ft. Den nuvarande golvet i badrummet är vinylkorgar över bascementen. Det finns ingen undergolv eller något sådant. Badrummet ligger i källaren. Jag försökte dra av vinyl men det lämnar ett tjockt gulligt lim bakom. Vad är den bästa / enklaste processen att installera keramikgolv över det befintliga golvet?

    
uppsättning Paul Belardi 27.01.2012 22:33

3 svar

4

Är limrester hård och grov eller mjuk och gummy? Om det är svårt, ska en 6 "golvskrapa släcka den, kanske med en värmepistol eller något kokande vatten för att lossa det lite. Om det är mjukt och gummy, ska skrapan ta det själv, eller du kan prova lite aceton eller mineraliska sprit för att lösa upp det (se till att du ventilerar området bra och ta frekventa raster).

Det kommer inte att vara idealiskt att klistra direkt över ett vinylgolv. Thinset kommer inte att passa bra till den släta vinylen (och försöker att grova upp den kommer i grund och botten bara ta dig till den punkt där du lika bra kan skrapa bort det hela ändå). Vinylgolv ska INTE betraktas som en "flytande underlag", antingen som några inlägg jag har sett har angivit. Det är för tunt, och faktiskt mer sannolikt att det resulterar i sprickbildning, eftersom kakel slår loss och försöker skiftas.

Du måste verkligen få bort sakerna. Det blir inte ett enkelt jobb, och om han inte betalar dig för tiden han borde vara.

    
svaret ges 27.01.2012 22:49
2

Skrapning av vinyl skulle vara bäst. En annan möjlighet, om du är okej med att höja golvet och fixturerna (inklusive höjning av toalettflänsen), skulle vara att mekaniskt fästa ner en kakelunderlag ovanpå vinylen. Du kan använda ett membran som Schluter Ditra eller en cementplattform, och installera sedan keramiska plattor över det.

Du kanske också vill ringa upp en golvbutik och se om du kan hyra en golvskrapa - det kan göra ett snabbt arbete för att ta bort vinylen, vilket är definitivt det bättre sättet att gå.

    
svaret ges 02.02.2012 03:55
0

Lämna bara vinylen på plats och lägg flytande / sammankopplade porslinskivor över den. Har gjort två äldre badrum som hade gamla ark vinyl med dem med bra resultat. De är dyra men sparar enorma krångel och tid med underlaget så kostnaden är en tvätt. Kolla in dem här:

    
svaret ges 30.09.2013 12:48