Vad betyder titeln "Prisoners"?

13

Medan titeln på filmen Fångar kan uppenbarligen referera till alla de olika huvudpersonerna som bokstavligen har fängslats eller hållits fängslade på ett eller annat ställe (tjejerna genom Mrs Jones , Alex av Keller , Keller av Mrs Jones , ...), undrar jag om det finns någon annan djupare betydelse av denna titel i förhållande till filmen och dess tecken.

    
uppsättning Napoleon Wilson 24.10.2013 23:33

1 svar

11

Jag förväntar mig att om du verkligen tycker tillräckligt hårt kan du anpassa fångar för att representera nästan alla tecken i filmen.

När det gäller fysisk fångenskap var Alex, Bob, Joy, Anna och Keller alla fångar vid någon tidpunkt. Men Keller är också fånge till sin stolthet, ego och sätt att leva. Han är en fånge av sin egen självförtroende och misstanke om alla andra. För att lägga till ytterligare symbolik var hans far också ett fängelsevakt.

Hans fru och son är konditionerade anhöriga som är fångade av Kellers personlighetskänsla. Hustrun föredrar dessutom att sova piller än ansikte verklighet.

Björkarna fångas av deras medkänsla i Kellers plan och deras ganska underdrivna relation med honom. När de förstår Alexs tortyr kan de inte komma ut.

Alex och Bob är både offer och fångar av Jones-paret. De är dessutom fångade inuti sitt sinne och försöker ständigt söka en väg ut, en väg ut ur labyrinten som Joneses har skapat för dem. Precis som den sista labyrinten som ges till dem som inte har någon lösning, kan de inte göra det.

Personligen förstår jag inte motivationen för Holly Jones och hennes man. Men jag är säker på att du kan koka ut något ur det faktum att de förlorade sin son och spiralade ner i en negativitet och ond i deras hämnd mot gud.

Slutligen har vi Detective Loki som är fängslad av de löften han gör till föräldrarna och sitt eget förflutna som ett barn uppfört i ett barnhem (?). Han har också en track record att skydda.

    
svaret ges 15.11.2013 12:03