Notifierande banker av resor till Florida

1

Förra gången jag reste till Florida (ungefär 2 år sedan) hade jag 2 olika kreditkort från Wells Fargo på plats inom bokstavligen 1/2 timme för ankomsten till följd av att banken antog att de legitima transaktionerna jag gjorde var faktiskt fraudulant. Tydligen är Florida en hotbed av bedrägliga aktiviteter.

Jag har sedan lärt mig att du kan nominera reseplaner på Wells Fargo-webbplatsen och förhoppningsvis säkra dig mot överdrivet nackdel att sätta kortet i håll.

Men jag ser inte motsvarande sak för American Express.

Så:

 • Är jag utsatt för överdrivet att sätta kortet i håll om jag inte informerar Wells Fargo om mina reseplaner?
 • Gäller detta också för Amex? (med tanke på att det inte finns något tydligt att tillåta mig att göra det)
 • uppsättning Peter M 25.09.2016 23:56

  1 svar

  2

  Jag har båda korten och, medan jag aldrig har haft problem i USA, informerar jag Wells Fargo om mina reseplaner, både inhemska och internationella. I webbbanksystemet, i varningsfliken, kan du plugga in datum och destinationer.

  En familjemedlem hade en erfarenhet som liknar vad du beskriver, men med Bank of America. Kortet sattes på håll, inte avbrutet, när det såg transaktioner på östkusten och adressen på filen ligger på västkusten.

  Vad gäller American Express, här är vad som står till frågan (i mitt online kontohanteringsverktyg):

  I'm traveling soon. Do I need to let American Express know?

  No, you don't need to notify us before you travel. We recognize when you are traveling and will ensure your account is protected by monitoring the activity on your account.

      
  svaret ges 26.09.2016 00:16