Can Jag postar datumet mitt Visa-giltighetsdatum för den vanliga besökaren Visa av Storbritannien med 3 månader?

0

Säg att jag tillämpade den 6 december 2018, kommer jag att kunna posta datumet mitt Visa-giltighetsdatum till den 5 mars? Eftersom jag vill besöka Storbritannien i mars och juli (visumet är fortfarande tillgängligt)

Allt detta för att jag har många översatta dokument som kommer att dö år 2019 så jag verkligen önskar att jag kan skicka in och få Visa nu för 5 mars och räkna sedan 6 månader så det slutar runt den 6 augusti.

EDIT: Jag använder en inbjudan från en utökad familjemedlem, några av mina dokument (som översatts kommer sannolikt att förlora sin giltighet i mitt land sen 2019, jag är en student, jag har en tentamen den 19 december då Det är semester i slutet av året, men min farbror, som är i Storbritannien, berättade att han välkomnar mig bara under halv semester (från 14 mars till 1 april), jag behöver tid för att förbereda mina tentor, 6: e bäst jag kan göra för ansökan, det kommer att lägga till 14 dagar till 3 månader. Och jag vill resa före den 15 mars (1 dag efter medellång semesterstart) är detta tolerabelt av konsulatet eller inte?

    
uppsättning james smith 02.12.2018 03:05

1 svar

3

En brittisk standardbesökvisum, för vilken du ansöker senast 3 månader före en planerad avresa, har en giltighetsperiod som anges på den: det kan vara 6 månader, det kan vara ett antal år, det kan vara mindre. En visumgiltighetsperiod och hur länge du kan stanna kvar i Storbritannien är inte nödvändigtvis samtidiga.

Ansökan den 6 december skulle vara 3 månader från när du vill ange. Om du ber om och får 6 månader så är det så länge du kan vara där, in i eller efter början av visumgiltigheten. Du måste gå ut på eller före sex månader. 5 mars till 5 augusti, inte 6; det räknas inte i dagar men dagen i månaden från inresa. Även efter att en visum har utfärdats, kan vid gränskontrollmyndigheten ange gränsenstjänsten vid ankomsten till Förenade kungarikets invandringskontroll, den period som går att lämna (hur länge du kan vara i landet).

Ett ord av råd: om du begär en kortare resa i din visumansökan, skriv in Storbritannien som planerat och stanna sedan i 6 månader kan du äventyra framtida ansökningar om visum i Storbritannien. UKVI ser inte vänligt ut när man säger en sak och gör en annan.

    
svaret ges 02.12.2018 03:53