Vhich flygbolag är villiga att ta whitewater kajaker i bagage?

3

Jag skulle vilja resa till Europa från den amerikanska östkusten med en whitewater kajak (ca 8 'lång, 40 + lbs eller 240 cm 17+ kg) men inget flygbolag verkar vara villigt att ta en vara som är stor. Har någon erfarenhet av flygbolag som har mer liberala bagagepolitiken, förstå att det kan kosta lite mer?

    
uppsättning amphibient 06.06.2014 00:37

2 svar

3

Icelandair tar stora sportartiklar , till exempel, Vaulting Poles, Windsurfing boards , Kajaker , mellan Europa och Nordamerika, till en avgift på 16.400 ISK / 117 EUR / 168 USD varje sätt.

Deras hub är (förvånansvärt) på Island, och de flyger till ett antal destinationer i Nordamerika och Europa. För USA: s östkust flyger de för närvarande till / från Boston, New York, Washington D.C. och Orlando. Deras europeiska förbindelser är främst i Västeuropa. Se deras destinationssida och deras routemap .

(Jag cyklade med Icelandair, och det var bara 39 EUR extra från Stockholm till Toronto. Inte alls alls, enligt min mening)

(Jag jobbar inte med Icelandair, men jag kan fortfarande berätta att du som en bonus kan ta en lång layover på Island, jag är säker på att den har utmärkt forsränning! Detta kostar inte extra för biljett. Jag vet inte om ingen extra kostnad gäller bagageavgifter.)

    
svaret ges 06.06.2014 05:52
1

"villig att ta" är lite annorlunda än "kommer det att passa i håll". En kajak är ganska stor, och det kan helt enkelt inte göra böjningen mellan lastdörren och hållaren själv. Cykelboxar, till exempel just passar in med medelhög plan som 737. De passar inte alls i mindre plan. Och ett mycket stort plan är inte en lösning, om hela hållaren är inställd på containerlast.

Det låter som Island Air har tillräckligt med efterfrågan på att de ska inrätta en process. Så ring bara några flygbolag. Det finns också möjlighet till flygfrakt.

En mycket snabb internetsökning visar att sakerna inte är så dyra - det kan vara billigare att köpa en i Europa och sälja om det (eller bara lämna det bakom) än att flyga ditt över.

    
svaret ges 06.06.2014 17:49