Är USS Defiant (Defiant-klassen) eller NCC 1701-E Enterprise (Sovereign Class) ett starkare skepp för kamp?

-4

Jag kollar på DS9 och har tittat på många Dominion-krigsslag. Jag ser en hel del Galaxy-klassens fartyg i striderna. Jag kommer inte ihåg att se några av de suveräna klasserna i några strider, men jag är säker på att de var närvarande.

Jag inser att defiant är hård, har många vapen, etc. Jag ser det vinna mycket av vad som verkar vara orealistiska strider, men det är en annan diskussion.

Jag kan inte låta bli att undra om Defiant gick upp mot ett skepp som Enterprise E som skulle vinna?

Jag inser att Defiant är mer manuabelbar men Enterprise är så mycket större och kraftfullare ... Jag kan bara inte ta reda på hur stacken upp.

Om jag tänker på boxning till exempel. Även om en mellanvikt är snabbare, snabbare, etc. kan en tungvikt utjämna en mellanvikt med ett slag ganska enkelt, varför det finns viktklasser. Jag är inte säker på om denna analogi passar här, men jag ville kasta den ut.

Så min fråga är vad gäller kamp bara vilken klass av fartyg passar bättre och hur stackar de mot varandra? Vänligen inkludera skrovstyrka, sköldstyrka, beväpning, typer av vapen, mängd vapen etc. som kan hjälpa till med analysen.

    
uppsättning JMFB 27.06.2015 11:28

4 svar

3

Defiant är ett litet taktiskt skepp, 4 av dem skulle förmodligen inte överleva mot ett suveränt klassfartyg.

Defiants fartygsstatistik.

Nuettsuveräntklassfartyg.

För att fortsätta, motsvarar den rena eldkraften i en suverän klass mycket utestängning Defiant. Utöver detta kommer skärmningen att vara flera gånger kraftfullare, på ett massivt skepp som en suverän klass, eftersom den kommer att ha mycket mer ström tillgänglig.

Äntligen gjorde de suveräna klassskepparna ingen direkt kamp mot Dominion, och den enda vi säkert vet som byggdes under kriget var Enterprise E, som var upptagen med att driva diplomatiska förhandlingar och var mestadels otestad, som vi ser i första kontakt den första gången de tar E i strid.

    
svaret ges 27.06.2015 20:09
1

Snabbstatistik för suverän klass:

  • 16 phaser arrays (after refit)
  • 1 forward quantum torpedo launcher
  • 3 forward photon torpedo launchers
  • 6 aft photon torpedo launchers
  • Deflector shields

( Källa )

Snabbstatistik för Defiant-klassen:

  • 4 phaser cannons
  • at least 3 phaser emitters
  • at least 6 forward torpedo (photon and quantum torpedo) launchers
  • Deflector shields
  • ablative armor

( Källa )

Som påpekat i detta svar (kudos Richard):

the Defiant-class is characterised as a "limited role weapons platform".

Sovereign Class beskrivs som:

the most advanced starship design in the fleet [in the 2370s]

och hade betoning på defensiva förmågor efter förlusterna vid Wolf 359 ( källa ).

Det enda som klassen Defiant har över Sovereign-klassen är ablativ pansar en cloaking device (endast själva Defiant ) och fasorer med högre stridsutbyte. All annan statistik visar att den suveräna , med bara överväldigande mer eldkraft, är det överlägsna skeppet när det gäller strid .

    
svaret ges 04.07.2015 08:21
0

Den suveräna klassen användes i Dominionskriget. Mycket begränsad användning eftersom de var så nya ett fartyg och kostsamt att bygga. Men när de använde de mycket bra mot Dominion styrkorna.

Sovereignen är ett huvudstad och stolt över Starfleet. När den först introducerades i flottan var det det mest avancerade och kraftfulla skeppet som federationen hade. Fram till Achilles klassen kommer med.

    
svaret ges 05.01.2018 00:34
-1

Jag tror att en Defiant är kraftfullare, dessa phaserkanoner rinner genom sköldar i grunden, DS9s Defiant kan förstöra ett Jem'Hadar-fartyg i ett skott.

Jag är säker på att de byggde de suveräna klassfartyg som de byggt dem baserat på Defiant-klassen, eftersom federationen behövde starkare fartyg. Jag är förvånad över att de inte tillfogade ablativa sköldar till Enterprise E. Det kan ha hjälpt i striden med Scimitar. Även om de använde sina torpeder.

    
svaret ges 25.05.2018 00:44