Men i svart: Efter Agent Ks pensionering var varför Agent J kvar som seniorpartner?

32

Från min begränsade förståelse, samarbetar generellt polisbyråer med en erfaren senior agent / detektiv med en junior.

Men i slutet av "Men In Black" -filmen meddelar Agent K att han är redo att gå i pension och han har utbildat Agent J som ersättare :

I haven't been looking for a partner. I've been looking for a replacement.

Nu är Agent J en helt ny grön rookie - han anställdes bara ett par dagar innan (baserat på min förståelse av filmens tidslinje); och vet ingenting se scenerna med Agent K förklarar uppenbara nybörjartyper till J, inklusive hur man identifierar en bugg eller allmänna metoder och uppdrag av MIB eller helvetet, starten på jobbet:

Kay: Cool, whatever you say, slick, but I need to tell you something about all your skills. As of right now, they mean precisely... dick.

Så, hur kommer Agent J sluta bli senior -partnern när Agent K går i pension i stället för att vara partner med en annan senior agent tills han slutar att vara en sådan rookie?

OBS! Jag frågar specifikt om slutet av MIB1, där Agent J är en senior partner till agent L - inte om eventuell MIB2 där J är uppenbarligen mer erfaren och sannolikt kvalificerar sig till seniorpartner.

    
uppsättning DVK-on-Ahch-To 12.04.2011 16:10

5 svar

22

Jag har ingen konkret kanoninformation för att säkerhetskopiera detta, men:

Min gissning skulle vara att det finns ett begränsat antal personer som de (MiB org) skulle överväga som fältagent, eftersom fältagenterna sannolikt blir utsatta för en rad mer exotiska upplevelser än de som arbetar på basen . Därför skulle de behöva människor som kan hantera all konstig konstanthet och inte bryta ner sig. För det andra skulle de också vilja ha en agent som redan är bekant med pensionärregionens patrullregion; i det här fallet NYC och det omgivande området. Detta skulle begränsa att agenten går vilse när han är i tjänst eller gör kulturella gaffes när han försöker skapa nya historier för de människor som de blinkar.

Med tanke på de två ovanstående punkterna, som kanske inte är giltiga, kan det ta mycket tid att hitta någon som kan arbeta i fältet. När allt började, hade J med början av MiB2 avgått ett antal kandidater och var i färd med att tvätta en annan. Zed, medan det var upprörd att ha förlorat en annan kandidat, blev inte alltför avskräckt, vilket tycks indikera att det inte var ovanligt att det skulle ta ett tag att hitta agenter. Lägg till att fältagenterna verkar fungera i par (i början av MiB var det bara K och hans partner), det kanske bara inte har varit någon annan uppkopplad senioragent som är tillgänglig i NYC-området.

    
svaret ges 12.04.2011 21:47
23

Agent J accepterades i MiB - trots de uppenbara fördelarna med all sin konkurrens - på grund av hans färdigheter.

K: s uttalande att hans färdigheter menade "kuk" var ett sätt att berätta för nybörjaren "Lyssna, punk, tro inte att du är het skit. Du är fortfarande för grön." Det var inte ett sätt att säga, "Alla andra här är lika bra."

J är fortfarande bland de bästa av de bästa. Han saknar bokkunskap, men han har goda instinkter, en stark ledarskapsdrift och en karismatisk personlighet som gör det möjligt för honom att fungera effektivt i situationer där han inte helt är säker på vad man ska göra. Medan han kan göra misstag ibland lär han sig av dem.

Situationen inför MiB1 är avbildad som en ganska allvarlig. J är integrerad i att stoppa det, och lär sig en betydande del av den övre tågfarkosten i processen.

J var samförstånd med L, och de var tillsammans med ett mer erfaren par "att träna L '(och, genom osmos, J) med J som nominell ledare. Vid slutet av L's uppdrag i MiB skulle J ha fått den erfarenhet som krävs för hans faktiska position.

Zed blev inte ledare för MiB genom att vara oblivious till personlighetstyper, subtiliteter av komplexa sociala interaktioner och behovet av erfarenhet. J valdes av hans bästa fältagent som sin mest sannolika efterträdare, och Zed skulle ha tagit hand om att sätta honom i situationer där J kunde göra misstag utan att orsaka problem - hjälpa honom att få den erfarenhet han skulle behöva.

Som vi kan se i MiB2 fungerade det uppenbarligen.

    
svaret ges 12.04.2011 22:38
7

Det här behandlas i officiella novellering . Även om filmen skär direkt till nästa scen, har det i verkligheten varit ett ganska rimligt gap eftersom Jay flashy-thing'd Kay. Under det här interregnumet har Jay uppenbarligen fått en handledning från Zed och har blivit en expert på MiB: s dagliga verksamhet:

The summer was winding down, he'd learned a whole bunch of stuff from Zed in a real short time, and things were looking better. No more bugs, at least, the A's and B's had taken their galaxy and gone home. At least the world didn't depend on his next move. Not today, anyhow. Now, he was doing a little research

...

"How long do we keep doing this? I mean, without letting the secret out?"

"Long as the neuralyzers work, I guess."

"Come on, Jay. You know what I mean."

He nodded. Yeah, he knew. He shook his head. "I don't know. Kay and I weren't together too long and not really much into policy, being kinda busy and all. We're just the street cops. I guess we just keep plugging the holes in the dike until somebody upstairs decides the world is ready to know there really are aliens among us."

Även om hon är extremt boksäker, kommer Elle självklart att vara juniorpartner i sitt lag med tanke på hennes relativa brist på poliserande erfarenhet.

    
svaret ges 19.03.2015 21:38
2

Ett svar: MiBII är fem år efter MiB. På den tiden har förmodligen J fått tillräckligt med erfarenhet för att leda ett lag. K är däremot inte praktiskt, och kan behöva föra tillbaka i snabb takt. För detta ändamål tilldelades han en partner som han var bekant med.

Ett annat svar: "Om du undrar hur han äter och andas eller andra vetenskapliga fakta, upprepa själv" Det är bara en show, jag borde verkligen bara slappna av "." Eller snarare det sätt på vilket det ordnades valdes för det mesta för bekvämligheten med att sätta upp filmen, och logiken på den kan inte överleva för mycket noggrann undersökning.

    
svaret ges 12.04.2011 16:49
0

Du kan anta att Zed betrodda Kays dom, jag tycker verkligen att det är så enkelt som det. Han var tvungen att göra någon formell träning eller något men jag tror att det skulle ta en speciell typ av person att vara agent och Zed och Kay kunde känna igen det.

    
svaret ges 07.07.2013 06:25