How kan en Awakened styra en hel bas utan att förlora sina krafter?

4

Den här frågan behöver ytterligare information, så jag hoppas att jag inte kommer in i TLDR-staten. men jag tror att förklara omfattningen av frågan kommer att hjälpa till att svara på det.

Jag ville skapa en körning för vår grupp med en system-shock-atmosfär (men utan en KI) samtidigt som både de väckta karaktärerna, fighter och technomancer, verkligen utnyttjar sina förmågor utanför strid. Jag är inte särskilt erfaren, så komplexiteten som är inblandad här kan vara en dålig idé, men för tillfället är det bara en förutsättning: En out-of-control (från företagets synvinkel) baseras helt under kontroll av en mage som också kontrollerar datorer, kameror, robotar etc. i basen.

Jag vet att reglerna inte tillåter mager med teknomancer-krafter av uppenbara skäl, men här handlar det om den dåliga killen och jag tänkte på följande:

I grundhjärtan placerades väckandet i en riktigt avancerad MRT-maskin och kopplade till en EEG. Detta undviker allt som behövs för att vara ansluten till den stackars mannen som skulle minska hans magiska krafter. De enda saker som kommer in i hans kropp är för att mata och hålla honom förlamad. MRT / EEG övervakar sin hjärna, översätter sina tankar till kommandon för basens datorer, medan han via magnetisk manipulation matar tillbaka information till honom. (Det finns några experiment även idag som visar att du kan manipulera en hjärna via magnetfält och hej, det är framtiden!) Så företagets fattiga offer kan kontrollera datorerna och samla information från dem samtidigt som de inte förlorar sina magiska krafter .

Förhoppningsvis misslyckades sättet som företaget brukade kontrollera honom och nu har hela basen (en klaustrofobisk bunker under ytan) gått bärsärkagång. Ange löpare. (Företaget kunde lösa detta på något sätt, men de byggde saken helt autarc, och den lokala befälhavaren vill inte att de ska veta att han förstörde det (det var dyrt!), Så han föredrar att anställa löpare över att informera styrelsen. Därför löpare .)

Så:

 • Är detta - i en Shadowrun-mening - rimligt?

 • Finns det ett sätt att förstärka den stackars kamratens magiska krafter så att han kan använda magi över hela basen?

 • uppsättning Blutkoete 23.12.2014 20:49

  1 svar

  4
 • Jag skulle säga ja, det är det. Experimentera med människor, väldigt shadowrun-ish. Allt det bara för mer kraft, dito. De ansvariga försöker radera / täcka sina fel, perfekt passform.

 • Jag känner till ingenting som skulle förstärka magi på ett sätt som kringgår behovet av en mystisk länk (det vill säga du måste se eller röra ämnet av en stavning med dina naturliga sinnen eller sinnen du köpt med väsen , se SR5 Core p281).

 • Fiberoptisk kabel skulle vara genomförbar som Mickle föreslår (se SR5 Core p444, Mage Sight Googles). Även dronor kan användas för att bära fiberoptisk kabel runt, antingen till områden som inte redan är täckta av kabel installerad i väggarna eller till områden som hade sin fiberoptiska kabel täckning sabotaged. Dessa kablar borde antagligen ha en slags enkelriktad spegel inbyggd, annars kan din spelares mage även riktas mot den dåliga killen genom kabeln.

  Sprit kan också förlänga den dåliga grabben, men jag är inte säker på om det är vad du letar efter.

 • Om MRT: Såvitt jag vet behöver ingen decker någon form av cyberware. Troder ger en DNI (Direct Neural Interface) och SR5 Core p227 säger om cyberdecks:
 • it also has a built-in sim module, so all you need is a DNI to use it for VR right out of the box

 • Som jag sa vet jag inte alls om behovet av en mystisk länk, men det finns många sätt att ett företag skulle kunna öka en mage.
  • Inledning (i din dåliga kille, med grusliga begränsningar som aldrig rör dig, aldrig känner solen ... om du tror att du kan använda dem för att vidareutveckla historien)
  • Foci
  • Stor mängd tillgängliga reagens
  • Tidigare bundna andar.
 • svaret ges 29.12.2014 09:59