Entering och avslutande 2 olika utländska pass - HJÄLP! [duplicera]

2

Jag är en brittisk medborgare och jag reser i 5 månader genom Myanmar, Indien och äntligen Indonesien. Jag har 2 giltiga pass - en irländsk och ett brittiskt pass. Jag har min Myanmar och Indien visum på mitt brittiska pass och min indonesiska visa på mitt irländska pass. Jag är i en förlust av hur jag kan lämna Indien på mitt brittiska pass, men gå in Indonesien på mitt irländska pass och om det ens finns ett sätt att göra det här!!

Jag kommer att ha gått in på Indien på mitt brittiska pass, så måste jag gå ut på detta. Jag behöver då flyga till en mitten destination som Kuala Lumpur, Malayasien innan de flyger till Sulawesi i Indonesien. Jag kommer att behöva samla mina väskor i Kuala Lumpur och checka in igen så att jag måste rensa invandringen på båda sätten än att bara fånga en anslutande flygning.

När du kommer in i Malaysia, kan jag nu visa mitt irländska pass för att få en poststämpel eller är det inte tillåtet eftersom jag tekniskt skulle komma in i landet på mitt brittiska pass som registrerat av flygbiljetten ?! Jag skulle då lämna Kuala Lumpur på mitt irländska pass och ange Sulawesi på min irländska?

Jag är lite förvirrad på vad som är lagligt och tillåtet - snälla hjälp!

    
uppsättning Chloe 13.12.2018 00:24

2 svar

1

Många länder kräver inte att du visar ett pass i transit.

I allmänhet när du anländer till ett land med flyg är det inte nödvändigt att använda samma pass som du brukade checka in med, men det är förmodligen enklare att göra om de kontrollerar passagerarlistan.

Viktigt för din fråga, när du lämnar ett land är det vanligtvis inte nödvändigt att använda samma pass för att checka in som du visar till invandringsofficer vid avgång.

Det viktigaste är att det inte är något företag i något flygbolag eller i något annat land än Storbritannien eller Irland, att båda länderna tillåter flera medborgarskap. Om du någonsin är i en situation där du måste visa båda dina pass kan du göra det. Det kan till exempel hända om du befinner dig i ett land där flygbolaget måste verifiera dina dokument när du lämnar förutom att de måste verifiera dina dokument för destinationen, och dina visum för de två länderna är var och en annorlunda av ditt pass.

När du checkar in för ditt flyg från Indien till Indonesien, visar du flygbolaget ditt irländska pass eftersom det har din indonesiska visum. Du kommer dock visa ditt brittiska pass till indiska passofficeren, eftersom du använde den för att komma in i Indien.

    
svaret ges 13.12.2018 01:06
0

Här är processen som har fungerat för mig hittills (men inte i det här specifika exemplet). Låt oss anta att du har kommit på pass A och vill komma till din destination med pass B.

  • Ange alltid och lämna ett land på samma pass. Det krävs inte alltid men god praxis.
  • När du checkar in för flyget ska du skicka in inmäklaren båda passen och berätta för dem att du lämnar på pass A och ange destinationen på pass B. I vissa fall behöver de verkligen veta så att de kan arkivera sina pappersarbete ordentligt . I det osannolika fallet att agenten ser riktigt förvirrad, vänligen fråga med en chef / handledare.
  • Om det finns någon avgångsinvandring, använd pass A
  • Vid din ankomst använder immigration passet B
  • Jag har inte kollat in i ett fall än där ett pass var nödvändigt vid transiteringsplatsen, men jag skulle använda pass B om det inte är tillåtet, i så fall blir saker komplicerade

        
    svaret ges 13.12.2018 02:10