Do alla bländare har problem med att mat sticka till sidan bort från spinnbladen?

4

Vi har en ganska billig (50 $) blender och när vi puree mat stannar maten ständigt till sidorna så vi måste stoppa mixern 10 gånger för att trycka maten neråt så att bladen slår den. Är detta vanligt, eller skulle en trevligare / dyrare blender lösa detta problem?

    
uppsättning user2115 22.08.2010 22:25

4 svar

0

Förhållandet mellan livsmedel och behållarens storlek kommer att göra en stor skillnad, såväl som texturen hos objektet blandas.

Detta har varit ett problem för mig med traditionella bländare. Jag har funnit att en blandare (stick) hjälper enormt med detta på två specifika sätt:

Först med en stavblender håller du i grunden bladet och kan flytta runt, förhindra att maten skiljer sig åt och håller fast vid sidorna.

För det andra kommer de flesta immersionsblandare med små skålstillbehör som i huvudsak ger dig en "mini blender". Eftersom skålen är mindre i storlek, är det inte så mycket av en mat som skiljer sig åt och klibbar till sidan.

Immersionsblandare är ganska billiga - du kan få en för så lite som $ 20. Jag har Braun-modellen. Det är fantastiskt men jag tror att de slutade göra det. Den bästa på marknaden är nu KitchenAid.

Jag använder min för hummus, soppor och pestos. Det är utan tvekan ett av de mest användbara verktygen i mitt kök.

    
svaret ges 22.08.2010 23:31
4

Kort sagt, om du har tillräckligt med vätska, ska en bra mixer inte fastna och du ska inte behöva skrapa ner den. Läs svaren på min fråga här - Blender Buying - Square vs Round Container - som i grund och botten adresserar samma sak.

Gå till en fyrkantig glasbehållare med åsar.

    
svaret ges 23.08.2010 00:27
1

Medan mixerns material kan vara delvis felaktigt, är det troligt att detta sker när man blandar mat utan tillräcklig vätska. Så ja, det är ganska vanligt och beror i hög grad på vad du bearbetar. Beroende på önskat resultat kan du också lägga till lite vätska som vatten eller olja för att lossa sakerna lite.

Ett liknande resultat med grova livsmedel är att sluta med en luftficka runt knivarna där de snurrar fritt och maten kommer inte att falla ner i knivarna för att huggas vidare.

    
svaret ges 22.08.2010 22:34
1

En annan orsak kan vara formen på din mixer. En rund modell kommer att skapa mer av en perfekt virvel som kommer att trycka maten till sidorna, även om den har lilla åsar längs den. När jag köper en mixer rekommenderar jag alltid en med ett mer kvadratiskt glas.

    
svaret ges 22.08.2010 23:51