Behöver jag ett visum för att komma in i Ryssland om jag har dubbelt medborgarskap i två länder (man gör inte och andra)

7

Så jag har medborgarskap till två länder, en är USA som kräver visum. Jag bor för närvarande i ett annat land där jag också har medborgarskap som inte kräver visum. Jag föredrar att inte slösa min tid och jobba till konsulatet bara för en fråga.

Jag vet att jag kan komma in i Ryssland på passet jag har i landet, men är jag skyldig enligt lag att avslöja mitt amerikanska medborgarskap? De skulle kunna säga att jag inte är en naturlig medborgare i detta land utan visum, eftersom min engelska och accent kommer att vara som om jag just kom från USA.

    
uppsättning Gregorsky 10.09.2018 14:51

1 svar

6

Även om du var tvungen att avslöja ditt amerikanska medborgarskap (vilket du inte gör), kommer det inte att göra dig oförmögen för viseringsfri inresa med ditt andra pass. Varför skulle det?

Medborgarskap är inte en smula, som i "du är" besviken "med amerikanska medborgarskap och kräver därför visum. Medborgarskap är ett bidrag, som i, om du beviljas "något land" medborgarskap behöver du inte visum.

Jag vet att vissa Mellanöstern-stater ser medborgarskap som en taint vs Israel, men det är inte så vanligt och det är inte så med Ryssland.

    
svaret ges 10.09.2018 15:06