Can du faktiskt * lär dig * Divination genom att studera? [duplicera]

11

I Harry Potters värld verkar det som om Divination är ett mestadels ärftligt fält; De enda tittarna som visas i böckerna är alla relaterade. Studenter som studerar fältet i klassen verkar dock ha begränsad lycka - de försöker se framtiden i blad och kort, men de flesta verkar gå ingenstans.

Firenze beskriver den mänskliga versionen av Divination som

Self-flattering nonsense

Centaurerna använder emellertid en form av divination som ligger mycket närmare astrologin. Även den formen har begränsad framgång.

Trelawny själv säger

Many witches and wizards, talented though they are in the area of loud bangs and smells and sudden disappearings, are yet unable to penetrate the veiled mysteries of the future.

Så är frågan kvar: Kan en student lyckas med Divination via hårt hårt arbete?

    
uppsättning Slacklord the Terrible 08.02.2016 19:19

2 svar

3

Här är vad wikien säger:

Non-Seers can learn divination methods, but their success varies

För en gång håller jag helt med wikien, och min resonemang är väldigt enkel: Hogwarts School of Witchcraft och Wizardry har undervisat sina tredje år och upp Divination i över tusen år. Under alla dessa år har många olika smarta personer (och Dolores Umbridge) varit en del av skolans administration. Många av dessa människor är ansvariga för banbrytande upptäckter inom alla magiska områden (å andra sidan Umbridge) så det är starkt osannolikt att det faktum att spådom inte kan vara undervisade har gått obemärkt så länge. Det är sant att det är svårt att lära sig det - nästan omöjligt, faktiskt, men det är möjligt. Även för extremt begåvade tittare, som är i kontakt med sina inre ögon eller vad som helst inte kan se väldigt mycket, så står det för att det inte kommer bli många lärda seare och att de mest kommer att få sina förutsägelser felaktiga (inte lika mycket av kurs, som Dolores Umbridge, som fick en Troll på hennes OWL).

    
svaret ges 09.02.2016 00:30
2

Det är mer som en naturlig instinkt eller talang (för icke-seende). Vissa tenderar att ha en förmåga för det, och vissa gör det inte. Och hos människor, de några och hur de hade den talangen är oklara i böckerna.

Till exempel, där professor Trelawney har sett alla slags tecken som den grymma och vad inte; Harry och Ron kunde inte ens se någonting, förutom ett mängder av moln.

Så det är mer en naturlig instinkt som kan vårdas genom relevant utbildning, snarare än något som Potions eller Transfiguration, som kan läras från början och till att uppnå behärskning.

    
svaret ges 09.02.2016 03:09