Hur man säsar malet / slipat get

6

Så jag har ungefär tio pund av getter, tio pund av getkorv och 2 rektar av getribbar. Detta är en pågående leverans, mina människor håller köttgetter så att geten är billig och riklig.

Köttet är inte särskilt gammalt, men det har lite gammal smak. Just nu vill jag ta lite getkött och göra en stuga paj (potatis över kött över skorpe). Jag har två frågor:

1- Jag älskar pajskorpa, men min stuga paj håller aldrig ihop i en pajskiva. Vad kan jag göra för att ge det mer konsistens?

2- Vad kan jag göra för att minimera geitens smarta smak?

    
uppsättning philosodad 05.01.2011 21:48

2 svar

5

Getter är ganska milda, som spelkött går, så det är möjligt att du bara inte är förtjust i get? Jag känner till människor som älskar lamm och så slår jag dem på get, vilket är mildare, men om du eliminerar det som många skulle kalla gammalhet, har du helt enkelt blivit blandad med geten helt.

En teknik som kan fungera med din markta get är att bruna köttet, skölj det med vatten, i en kolv, för att avlägsna överskott av fett. Mycket av finessen är i fettet.

Huvudtricket är bara att arbeta med recept som är designade för den smaken. Get är stor i curry, till exempel. Herdens tårta som du beskriver är också bra för get eftersom potatis blandhet kompenserar för starkare smak av geten. Du skulle inte vilja göra en traditionell herdens tårta, till exempel med kycklingbröst eller fläsklinne. Inte tillräckligt med smak.

För att få din köttpåfyllning att hålla ihop bättre, när du brinner köttet, lägg till ett par matskedar mjöl och laga det ihop med fettet. Du gör i grunden en roux på plats som sedan tjocknar som din paj bakar, håller fukten istället för att låta den springa iväg. Om du gör sköljningstanken som jag nämnde ovan skulle du göra detta steg efter sköljning, även om du kanske behöver lägga till lite olja i blandningen.

    
svaret ges 06.01.2011 05:15
2

Det traditionella sättet att minska starka smaker i kött är att suga det över natten, eller ännu längre, i mjölk eller kärnmjölk. Jag vet att jag har läst någonstans att saltlösning ska fungera lika bra för att minska "gamey" smaker. Om jag var den stolta ägaren till allt getkött, skulle jag försöka använda en saltlake med några extra vikar och enbär. Men när jag skriver detta är det på mig att du sa att ditt kött var redan markerat. Jag antar att du fortfarande kan salta det, men du borde noga minska tiden till några timmar. Jag tror också att det kommer att ge dig problem om du planerar att grilla köttet senare. Det kommer förmodligen att vara för mättat med vätska för att bruna ordentligt. Jag antar att det här inte är mycket svar på din fråga, men kanske kommer det att ge dig några idéer.

Vad gäller stugan, vilken del av cirkeln är problemet? Om det är potatis potatis kan du försöka sätta ett par äggulor i dem, som bör fixa dem lite och hjälpa till att ge dem en fin färg när de brinner. Om det är köttgryta som är för rinnande, bara laga det lite längre tills det är ganska torrt.

    
svaret ges 05.01.2011 23:24