How att nivåa badrumsplattforms undergolv före kakelning?

3

I ett badrumsrenoveringsprojekt märkte jag att den nyinstallerade plywoodens bottenvåning är platt men inte nivå, vilket kan orsaka problem när du installerar duschen och diskbänken (vatten evakuering och duschdörr och skåp inte ordentligt anpassat till väggarna ).

Nu berättar Internet att jag borde nivåa mitt golv med självnivellerande förening (efter att ha blivit krossad plywoodfog och applicerat ett lager av primer). Dessutom säger Internet att jag lägger backer-board över det (när det avgörs) kommer att orsaka att det bryts när jag lägger till skruvarna för att fixa det till undergolvet. Och Internet berättar också att jag kunde självnivåera undergolvet och inte använda backer-board.

Jag är förvirrad.

Vad är rätt sätt att jämföra mitt undergolv innan du installerar mina plattor?

    
uppsättning Alexandre Vaillancourt 07.10.2014 19:59

2 svar

3

Du kan också göra:

  • nivå golvet eller
  • nivå de enskilda delarna (duschkabin, fåfänga, toalett)

Vilket du väljer beror på graden av out-of-level

Självnivåer: självniveller behöver inte vara intakt efter installationen av bakplattan. Det kan bryta och stöder fortfarande helt baksidan. Det har ingenstans att gå och det migrerar inte eller försämras.

Min personliga preferens är att använda självnivellerare och sedan använda ett sprickskyddsmembran.
( Ditra är min preferens, kommer i 1/8, 1/4 och uppvärmningsstödsstöd)

    
svaret ges 08.10.2014 02:29
2

Svaret är screed. Screed är en portlandbaserad blandning av 1 del portlandcement och 3 delar sand (inte murare sand, du vill använda grovare sand, kolla din lokala stuccoleverantör och som sista utväg använda den baggade sanden som säljs för pavers i lådbutikerna).

Torka de 2 produkterna ihop i en spärr, lera eller på ett lakan. Blanda två gånger torr och sedan två gånger våt (vanligen 5 liter vatten till en blandning av en 94 lbs väska med portland / 32-34 FULL sandskor). När screed kan bultas upp och hålla ihop är det bra, du vill inte ha WET screed.

Över en spikad eller häftad trådlängd, kör "band" (6 eller så inches bred) parallell med din längsta lopp. Använd en rak kant och ibland kontrollera efter nivå. När det inte finns något mellanrum mellan rak kant och screed har du ett plan plan. När du kör den raka kanten (det faktiska skiktet är termen allmän) vill du att den ska vara fast, vilket betyder att du inte ska kunna trycka ett finger in i den. När du har 2 parallella vattendrag (och nivå till varandra), fyll i mitten och screed som ovan (en platt trowel hjälper).

Obs! Du borde ha det som ser ut som alltför mycket screed på band och i mitten; Att flytta produkten fram och tillbaka hjälper till att uppnå komprimering. Som tumregel vill du inte vara mindre än en 1/2 tum ovanpå lathen. Användning av skruvar genom backerboard i självnivån tenderar också att skapa "antiller" som dammet har ingenstans att gå.

    
svaret ges 16.11.2014 01:07