Finns det en tydligare engelsk förklaring av modighet och poltroonery?

8

Trots att du har läst igenom reglerna flera gånger, förstår jag inte hur dödsnummer, dödsrullar och moderskap / poltronicery-inställningar än platta numeriska modifierare fungerar. Finns det en idiotsguide? Hur fungerar de?

    
uppsättning Samuel Russell 23.02.2013 01:12

1 svar

9

Begränsad modighet och hur du får ändra dina dödsrullar.

Du placerar i dina beställningar Bravery: 8 (vi kommer att bli dumma modiga)

Scenario 1: Dödsnumret som fastställs av GM är lika med eller lägre än 8.

Vad händer: Ingenting, han rullar 2d6 och om det talet är lika med eller högre än det angivna dödsnumret dör du. Om det är mindre, bor din karaktär och sedan rullar görs för loot, MiD, etc.

Scenario 2: Dödsnumret är högre än 8.

Vad händer: GM tar dödsnumret minus ditt modighetsnummer, lägger sedan till det till hans dödsrulle. Så om dödsnumret var 10. Han skulle ta 10-8 = 2 och lägga till 2 till hans dödsrulle. Han skulle då rulla 2d6 + 2 och om det talet var lika med eller högre än 10, skulle din karaktär dö. Om det var lägre, så skulle din karaktär leva. OCH få en +2 till all sin loot, MiD, etc.

För slutförande

Poltroonery går till 11 (ja, jag gör den ordspetsen)

Scenario 1: Dödsnumret som fastställs av GM är 11 eller högre

Vad händer: Ingenting, rullar 2d6 om antalet är lika med eller större än du dör. Samma som scenario 1 på modersidan.

Scenario 2: Dödsnummer är 10 eller lägre.

Vad händer: GM tar ditt Poltroonery-nummer minus dödsnumret och subtraherar det numret från dödsrullen. Så om dödsnumret var 2. du tar 11-2 = 9. Sedan rulla 2d6-9 och om det talet var lika med / större än 2 så dör du då. Om det var lägre skulle din karaktär fortfarande vara levande, men du skulle förmodligen kallas en feg för att springa bort. Skuret, sparkat ut av din enhet, etc etc.

    
svaret ges 23.02.2013 01:54