Series, tjej från en by med en klocka, flydde med knubbig vän som blir en brottare

6

Jag kommer ihåg att läsa en trilogi (eller kanske det fanns 4 böcker) i början av 2000-talet.

Huvudpersonen var en ung tjej som bodde i en liten by och det fanns ett stort torn, eventuellt med en klocka. Jag tror att hennes mamma var en profet men jag kommer ihåg att mamman dog. Det fanns konflikt eller krig i byn, och flickan flydde med andra människor inkluderar en manlig vän av henne som var ganska knubbig / fet och hade mörka runda glasögon.

Vad jag minns om den här vännen var att han i en av de senare böckerna blev en brottare av olika slag och slutade att dö efter att ha knuffats under en av matcherna.

Det har varit så länge, men jag kommer ihåg att det var en stor serie böcker som jag skulle vilja återkomma till att läsa.

Både mor och dotter gör en hel del profetier under böckerna. I den ursprungliga byn används klockan i tornet för att varna för en konflikt / attack. Kanske i den tredje boken blir de fångade i ett fantaseland / träsk där de flyter runt, äter bra mat.

De går till ett nytt land och är slavar eller fångade. Pojken blev en stor brottare och förlorar aldrig. Han inser att han är på väg att förlora en match och sticker sig istället för att förlora. Det land där de är, alla är enslavade (inklusive den andra i kommandot), och kungen skulle göra konstiga saker som att urinera i mitten av rummet för att visa sin ultimata kontroll.

    
uppsättning brmekhail 12.11.2016 17:24

0 svar