Vad är poängen för den röda tråden / bandet kring bevis eller tidningsutklipp?

41

Jag har sett i en hel del filmer att personen som söker ett brott eller annan person skapar en webbsida med byråkrati eller tråd runt tidningarna och bevis som han förvärvar. Jag gissade aldrig sin användbarhet och frågar därför varför gör de det?

Här är en illustration som jag skapade:

    
uppsättning Aditya ultra 02.03.2016 12:01

4 svar

43

Praktiken heter länkanalys , och dess syfte är att visa oss hur vissa personer kan vara relaterade till varandra eller specifika händelser.

Det är inte gjort så mycket för hand längre på det sätt du ser, men kanske är det fortfarande fallet i någon underfinansierad backwoods polisbyrå. Idag använder vi mycket sofistikerad programvara som IBM i2 Analysts Notebook eller andra visualiseringsverktyg som Neo4j som effektivt gör alla de snygga sakerna.

Vi använder det i stor utsträckning i att bryta bedrägerier. Antag att vi ser ett ton av lokala offer som hävdar kreditkortsbedrägerier. Med hjälp av dessa verktyg kan vi kartlägga vad de alla har gemensamt (de alla åt på samma restaurang under en vecka) och korsreferens med någon annan dataset (som anställningsskiftplaner på den restaurangen). Då hittar vi en koppling mellan varje offer och kanske upptäcker en bartender som tjänat alla offren. Och så vidare ...

Det är min förståelse att CDC använder liknande verktyg för att spåra epidemier.

    
svaret ges 02.03.2016 16:59
25

Jag vet inte om detta har ett definitivt namn, men TV Tropes refererar till det som Stringteori . Jag har också hört det hänvisat till som konspirationsmuren .

Effektivt skapar en karaktär ett styrelse med all information som de vet om vad de är intresserade av. De använder sedan pinnar och strängar för att koppla samman händelser från alla olika bitar av information för att försöka märka någon form av mönster.

Till exempel kan poliser som undersöker en narkotikahandel märka att deras strängar fortsätter att ansluta till samma person / organisation / plats. Detta ger sedan ledtrådar om var de ska fokusera sina ansträngningar.

För att ge ett bildexempel, i bilden nedan är det uppenbart att all information pekar på en centraliserad plats som bör undersökas:

    
svaret ges 02.03.2016 12:52
6

Den heter "connect the dots."

In adult discourse the phrase "connect the dots" can be used as a metaphor to illustrate an ability (or inability) to associate one idea with another, to find the "big picture", or salient feature, in a mass of data. - The dubious Wikipedia

Tanken är; När du samlar till synes relevanta bevis kopplar du prickarna till de andra bevisen där den passerar över. Så småningom kan du se den stora bilden av vad som verkligen händer (eller åtminstone var du ska leta efter fler ledtrådar).

När en person bokstavligen gör det på en pushpin-bord skapar de en visuell referens för de bevis som de har samlat.

När det gäller varför det är rött, är det förmodligen för att det brukar ha en hög kontrast i förhållande till informationen på brädet.

    
svaret ges 02.03.2016 16:49
1

Den här enheten illustrerar karaktärernas tankeprocesser, visar hur de "förbinder prickarna" (som Jack B Nimble svar beskriver). Det visar också att de har spenderat mycket tid och energi på att arbeta med problemet. Rumpled skjortor med upprullade ärmar, skrivbord fyllda med kaffekoppar och överflödiga askkoppar hjälper också.

    
svaret ges 04.03.2016 03:20