Är jag en Familiar smart nog att utföra försenade order?

2

Mitt mål är att ha en Familiar gör en väldigt enkel rörelse (hoppning) när man ser något ganska enkelt i sitt synfält (slutet på en visuell uppgift av en osynlig tjänare) för att utlösa ett alarm placerat ovanpå huvudet. Huvudmålet är att ge någon form av indirekt "Jag är färdig!" funktion till en osynlig tjänare.

Jag vet att en Uwl Familiar har en Intelligence-poäng på 2 (vilket är ganska låg), men verkar vara smart (och docile) nog för att ovillkorligt följa dina order. Min fråga är här: Kan du ge en (ganska enkel) försenad order till en Familiar, som "när du börjar se något flytta i det här rummet, hoppa så snart det slutar flytta", och ännu viktigare, kommer den Familjare att förstå det ?

Om ovanstående ordning skulle vara för komplicerad för en bekant, vad skulle omfattningen av dess (fördröjda) kapacitet vara?

    
uppsättning Gael L 05.07.2017 21:47

3 svar

5

Du kan anta att ett välbekant är smartare än det genomsnittliga husdjuret, och så lydigt och självständigt som de smartare husdjuren. Om du kan beordra en hund att "vänta här tills jag kommer tillbaka", så kommer de, så gott som möjligt, att göra det. Jag tror inte att du kommer hitta något problem förutsatt att din bekanta är lika intelligent som ett mycket välutbildat husdjur. Vissa husdjur har varit kända för att göra fantastiska saker. Om du kan hitta exempel på husdjur agerar som en beredskapsstavning är du gyllene.

FWIW, när jag undersökte denna fråga såg jag en katt svara på telefonen medan befälhavaren sov.

    
svaret ges 06.07.2017 06:24
6

Klar åtgärd

Sök bekanta stater (PHB, 240)

Your familiar acts independently of you, but it always obeys your commands.

Detta ger dig möjlighet att berätta att det gör något som ditt exempel. Att kombinera detta med osynliga servantregler leder emellertid till en konstig interaktion och kan ge dig en falsk positiv (om tjänaren behöver ett extra kommando innan du fyller i deras 15 'move + -uppgift). Men annars tillåter RAW "Ready", vilket är exakt vad du vill att Familiar ska göra.

Klar handling, PHB s. 193

Sometimes you want to get the jump on a foe or wait for a particular cicumstance before you act. To do so, you can take the Ready action on your turn so that you can act later in the round using your reaction...

First, you decide what perceivable circumstance will trigger your [the familiar's] reaction. Then, you choose the the action you will take in response to that trigger.

Detta skulle innebära att varje runda du skulle behöva Ready the Familiar's action igen med hjälp av dess reaktion. Så länge du kan behålla din kommunikation med det, borde det vara bra.

Hej, jag väntar här!

Detta betyder också att din bekant inte har några åtgärder det kan ta när det använder "Klar" och det har inte heller några reaktioner att ta.

    
svaret ges 05.07.2017 21:57
1

Ja, du kan ge dem ordern.

Kommer de att följa / förstå ordningen eller kunna utföra det, det kommer att vara enligt din DM. Efter att ha tittat igenom böckerna och kort prodding på Internet fann jag att ingen kanonkopplingsförmåga gavs till enkla språkförståelser av vad de representerar, så svaret på din fråga kommer att variera av den som kör spelet.

Min personliga styrning skulle vara att någon form av försenad reaktion skulle vara för komplicerat för en bekant. Jag tänker på familjärer som husdjur som sympatiserar med dig på en övernaturlig nivå. De förstår inte orden som kommer ut ur munnen, men ofta behöver de inte, för de förstår så bra din ton och ditt kroppsspråk. Under den här beskrivningen verkar kommandon som "attack", "försvara", "stay" eller till och med något som "checka ut det" verkar vara livskraftiga. Men något som "hoppa när du ser en man" är inte något de kan reagera emotionellt på; det kräver en grundläggande intellektuell förståelse att utföra, och känner sålunda (åtminstone mig) som att den ligger utanför ramen för något som en varelse med en Int 2 kan förväntas göra.

    
svaret ges 05.07.2017 22:58