Advice för en ny GM som tar över för en gammal? [stängd]

15

Jag spelar ett Pokemon bordspel med några vänner. Vi är alla på college, och vår GM har nyligen gått ner på grund av fallande betyg. Jag erbjöd mig att ta över om det inte fanns några invändningar, och som du sannolikt kan gissa, fick jag ställningen. Nu har jag några egna idéer och vår gamla GM kommer att ge mig allt han har, men jag är fortfarande ganska nervös eftersom det här är min första gång GMing. Vilka råd har du för en helt ny GM som tar över mitt i en kampanj?

    
uppsättning Animetriplicate 13.01.2011 00:41

5 svar

13

Du har två separata utmaningar / möjligheter:

  • Det är din första gång som GM.
  • Du ärar en spelvärld.

Var inte panik!
Det finns goda nyheter på båda fronterna! Först spelar du med samma folk som du alltid har äventyrat med och vet något om hur de spelar. Och du vet redan faktiskt hur spelet fungerar, huvuddatorns interaktion och några av universernas egenskaper. Övergången kommer att bli lite besvärlig först, men mest för dig - eftersom spelarna fortfarande bara dyker upp, dricker läsk och rullar tärningar.

Gör din träning ett gruppprojekt:
Arbeta med din grupp - berätta för dem att du behöver hjälp som en GM, och förlåtelse när du utvecklar storylinen / sandlåten för att bli din egen. Berätta för dem att du behöver massor av påminnelser om tidigare spelhistorik, hur reglerna fungerar och hur och när du ska göra vissa rullar och beslut. Bjud in dem (och du också!) För att dela hur de tyckte om de tidigare GM-teknikerna och vilka förändringar de skulle vilja se framåt.

Du kommer fortfarande vara GM, vars ord är lag, men det borde vara en smekmånadstid - dra nytta av det!

Mest av allt, ha kul!
Detta borde vara en mycket spännande tid för dig och gruppen - en chans att ta saker i en ny, uppdaterad riktning. Ge dig själv tillåtelse att göra misstag och korrigera dem senare.

    
svaret ges 13.01.2011 05:10
11

Om det är möjligt, kör din första session som den är den första episoden av en ny säsong av en TV-show . Kör sessionen på ett sätt som spotlights kärnelementen i karaktärerna i en relativt välkänd omständighet. På så sätt kan spelarna se hur du hanterar sina datorer i ett typiskt spel, och du kan börja visa dem hur din GM-stil är.

    
svaret ges 13.01.2011 01:38
7

Försök inte vara den gamla GM. Alla har sin egen stil och det kan ta ett tag att ta reda på vad den här stilen är. Men försök inte göra något på ett visst sätt, eftersom den tidigare killen gjorde. Gör det själv, med din egen känsla. Prata med tidigare GM om vad hans idéer och mål var för kampanjen, och gör dem sedan till din egen kampanj. Håll det primära målet åtminstone nära detsamma för kontinuitet. Men för allt annat, behåll vad du vill, ändra vad du vill ändra, släng ut vad du inte tycker om.

Jag tycker att det är särskilt viktigt att göra rikliga förändringar om den föregående GM vistas hos gruppen som spelare. Du vill klargöra mycket snabbt att du är den som är i roret nu. Om du inte gör det, kommer du ständigt kämpa med "det var inte vad som skulle hända" typ av situationer från dem.

Men även om de inte bor i gruppen är det viktigt för någon GM att göra den till sin egen åtminstone en del. Det ger dig mer motivation att vara en äkta och entusiastisk berättare än vad du skulle göra om allt du gjorde läste från manuset. Och jag tror för spelarna som kan göra en stor skillnad i deras njutning.

    
svaret ges 14.01.2011 15:33
3

Det kan vara en bra idé om du spelade något annorlunda för den första sessionen. Om du har tid, förbered dig ett snabbt en-skott (antingen ett äventyrs äventyr eller något som du har kokat på dig själv med hjälp av fem rumsmodell ) med tecken på låg nivå. Detta gör att du kan prova några av basmekanikerna, och det gör det möjligt för dig och spelarna att vänja sig till varandra utan att äventyra huvudkampanjen. Det gör också en renare paus med det förflutna, och du blir mer självsäker och snabbare när du återupptar den gamla kampanjen.

    
svaret ges 13.01.2011 03:52
2

Jag är en GM i en oändlig kampanj (sex år nu) och jag handlar om min bror innan han blir den största GM; Jag flyttade till en annan stad under tiden och jag kommer inte att kunna fortsätta leka med den gruppen för alltid. Så jag ska försöka lägga till min erfarenhet - om det är för sent för dig, då för andra i en liknande situation.

Först: du måste behålla universum, men inte nödvändigtvis det område där de flesta äventyr äger rum.

En av de två skulle vara GM: er för vår kampanj är min bror, som redan sprang en historia båge i östra vildmarken, där festen aldrig har varit tidigare. Vi diskuterar regelbundet allt om våra spelvärlden utanför sessioner, så jag är säker på att han även kommer att kunna köra spel i de välkända länderna, men med de första sessionerna i det nya, men inte så avlägsna området, hjälpte han honom med första steget.

Så gör något mindre radikalt, men liknar vad Jonas s föreslog: ta en plats du vet bättre än vilken annan spelare som helst (för att den är ansluten till din tidigare PCs berättelse, för att du har skapat området eller för att det är en modul som du bara har lite modifierad för att passa in i spelvärlden) och köra dina första sessioner där. Detta minskar chansen att någon annan skulle berätta för dig (eller, vad är värre, tyst känner sig besviken) att något är annorlunda än någonsin tidigare.

Du känner redan till datorerna, så att spela för andra tecken kan bara ha en fördel: om du inte är säker på om ditt äventyr är väl lämpat för deras nivå, reducerar du ilska efter att du har tappat partiet. Men jag vill hellre föreslå att börja med lite lättare äventyr och sedan öka svårigheten när du känner till tillräcklig utmaning.

Att göra festresan någon annanstans kommer också att hjälpa spelarna att förstå att det finns en ny GM och att små skillnader i spelstil är okej. Gör denna historia inte "för alltid", så att spelare som gillar sina gamla hem och NPC inte skulle känna sig besvikna, men tillräckligt länge så att du kan säga "det är länge, de har förändrats" när du spelar några NPC i en sätt som andra spelare ser som inkonsekvent med hur den tidigare GM-rollen spelade dem.

Fråga även andra spelare om hjälp, barmhärtighet och feedback, som Randall föreslog .

    
svaret ges 12.09.2014 14:08