kolstålpannor i dollaraffär

6

Okej .. så jag tittar på den här videon i YouTube där dessa killar verkar ha gjort sina läxor. De har detta stekte äggdans på pannan som skridskor på is:

länk

Så vi har inte dessa märken i Spanien, så jag börjar söka efter kolstålpannor på huven och hitta den här 3 panen för 8,50 euro (ca 10 $) i dollarbutiken med kolstål skrivet på etiketten.

Så vad är affären? Är kolstål alltid detsamma eller är det ändå att erkänna gott mot dåligt. Som alla tror jag, jag gillar inte att betala extra bara för varumärket. Kommer dessa billiga pannor göra äggjobbet om jag kryssar dem ordentligt?

    
uppsättning Jack Casas 19.08.2015 22:21

2 svar

2

Stål är ganska mycket stål (kolgjutet etc)

Det är ytan som behöver konditioneras. Köp endast kokkärl med en jämn yta oavsett pris. Använd sedan metallskurkar och spatlar för att ta bort eventuella grova fläckar. Och värm sedan regelbundet med olja tills det röker

För ägg, med en konditionerad panna, häll i ett lager salt och värm tills saltet missfärgar, släng salt, låt svalna, grovt torka ut med papper, tillsätt lite olja och äggen ska laga fina

    
svaret ges 19.08.2015 23:02
0

Det finns många, många kvaliteter av "kolstål" men jag tror inte att skillnaderna kommer att betyda mycket för köksredskap. Vad som är viktigt är hur tjock det är: för tunn och pannan kommer inte att överleva länge. Kvaliteten på foget mellan handtaget och pannan kan vara ett problem men det kan alltid repareras. Uppriktigt sagt, för priset skulle jag köpa cheapo-versionen och prova den.

Wikipedias inlägg på "köksredskap och bakeware" har en snygg sammanfattning av egenskaperna hos olika material.

    
svaret ges 20.08.2015 16:42