Är det mot NEC-kod för att återanvända draget kabel?

4

Jag är re-wiring delar av mitt hus och har dragit lite 12/2 ut. Är det mot NEC-kod att återanvända den kabeln?

Jag behövde inte dra så svårt att ta ut kabeln och det verkar inte vara någon ytskada eller större böjningar. Kabeln är tolv år gammal från det att huset byggdes.

    
uppsättning TugboatCaptain 13.10.2013 09:50

4 svar

5

Nej, inget fel med att återanvända kabel- och kabelaggregat som är listade och godkända förutsatt att de fungerar och är fortfarande tillåtna för nybyggnation på den plats du tänker använda dem . Använd inte en kabel som inte har en jordningsledare skulle vara huvudregeln för att återanvända vad du skulle hitta i en bostadsinställning.

Återanvändning blir mer av ett problem när du kommer in i klassificerade platser, till exempel medicinska anläggningar och andra kommersiella områden. Du skulle inte kunna återanvända en massa MC-kabel (metallpläterad) där HCFC (sjukhusvårdskabel) krävs nu - men det är inte troligt att du kommer att komma in i de situationerna i bostadsinställningen.

Om det är rätt typ av kabel, testa du bara det:

  • Är ledarna stela och spröda?
  • Är det någon bindning som brukade vara i församlingen fortfarande där och i god form?
  • Är utsidan tydligt stressad, eller tecken på skador från rök eller vatten?

... Använd inte det :) Annars borde du ha det bra.

Fortfarande, även om det ser ut / testar bra - överväg att byta ut det om det är över 15 år gammalt. Du behöver inte slösa det, Romex har oodles av användningsområden ur väggen (det är bra att koppla upp / ner alla slags saker, till exempel).

    
svaret ges 23.11.2013 17:03
1

Jag gick vidare och använde kabeln igen. Det har inte funnits några problem hittills men jag kan dra tillbaka det och bara fortsätta och använda ny kabel. När jag började installera uttaget märkte jag att plasten kring de fasta trådarna torkade ut och blev spröd. Beläggningen kan lätt spricka när du böjer trådarna tillbaka i lådan. Det är inte säkert om det här är ett problem att alla kablar visar efter 10+ år eller om det här är särskilt låg kvalitet romex ..

    
svaret ges 24.10.2013 14:04
1

Ja, alla bra svar, men viktigast av allt, varför skulle du vilja? Romex är den LÄSTA dyra elinstallationen möjlig. Din befintliga Romex har blivit energiserad & i bruk i 12 år. Varje gång du slår på ett ljus (strömuttag) eller använder ström från en kontaktuttag, värmer du upp dessa ledare, så du planerar att återanvända kablar som redan har förlorat 12 års nyttjandeperiod inte för att nämna om någon av de befintliga Romex hade stålklammer installerade så hade du "pinchpoints" som intensifierar värmen vid varje fästpunkt - anledningen till att vår företagspolicy endast kräver plastic-Romexklammer - du vill aldrig ha en linjär metallkälla som är vinkelrätt mot ledningen väg (plastklammer har metallspikar som är på båda sidor eller parallellt med kabeln, vilket är OK). Tyvärr är elektriska elinstallatörer inte elektriker & har inte arbetat i högre spänningar där problem uppstår snabbare. Lägre spänningsproblem är inte lika tydliga eftersom det tar längre tid för problem att övergå, men problemen finns fortfarande kvar. Vår företagspolicy tillåter oss inte att återanvända brytare eller tråd eftersom vi inte har något sätt att veta hur värmestresserad utrustning / föremål redan var. Även metallklammer kan skada den gamla Romex eller kanske den böjdes förbi minsta radielistan per NEC och nu kan du böja den mot kornet i den tidigare böjningen som medför metallutmattning & trådfel. Old Romex är utmärkt att användas för att binda stege på ställen & för tillfällig belysning för byggnad, annars är det dumpsterfoder. Var inte öre: pund dumt.

    
svaret ges 29.04.2018 19:31
1

Du kan återanvända nästan vilken elektrisk komponent som helst (NOT stick connectors!).

Ge dock sakerna en nära inspektion och leta efter eventuella brister eller fel, och se till att det fungerar som nytt material. Du måste kontrollera för det (110.12). Den bor i en vägg, den ska se ganska ny ut. Om det inte gör det, skaka det, få $ 2-3 / lb för den glänsande koppar på skrotmannen och köp nya.

    
svaret ges 20.08.2018 05:51