Hur var Obi-Wan Kenobi kunna dölja sin ljusa närvaro från Vader och kejsaren?

45

Jag läste för länge sedan att jag tyckte att det var i Timothy Zahns Thrawn-trilogi , att Yoda kunde dölja sin närvaro från Vader och kejsaren på grund av den Dark Side grottan på Dagobah .

Jag hittade denna referens:

He made his dwelling near the Cave of Evil, which further negated his light side presence
Dagobah entry on Wookiepedia

Det har alltid bugged mig sedan. Hur kunde Obi-Wan Kenobi dölja sin ljusa sida närvaro på Tatooine utan att använda någon av denna typ? Eller gjorde han?

    
uppsättning DavRob60 10.03.2011 19:02

13 svar

41

Jag kan inte komma ihåg att någonsin se en referens till en stark mörk sida närvaro på Tatooine. Faktum är att jag tvivlar på att det var en, eftersom det skulle ha varit en dålig miljö för att höja "Ett nytt hopp" i.

Jag tror att det pekar på det här: Obi-wan är NÄR NÄSTA lika kraftfull som Yoda. Yodas makt är sådan att han kunde kännas av ett avsevärt avstånd. Obi-wan hade aldrig någonstans nära den maktnivån.

För det andra var Vader osannolikt att någonsin komma tillbaka till Tatooine. Den hade djup personlig smärta, och Darth Vader försökte hela tiden döda den lilla anakinen som lämnade sig i honom (som framgår av flera romaner, inklusive skuggar av kejsardömet och ESB-novelleringen). Att besöka Tatooine skulle ha arbetat mot det målet.

Obi-wan räknade med detta och hans mycket svagare kraft närvaro att maskera honom från Vader.

    
svaret ges 10.03.2011 19:12
12

En annan möjlighet är att avståndet till Dagobah var mycket mindre än Tatooine (antingen från Coruscant eller från den allmänna uppsättningen resor som kejsaren utförde).

Jag kunde inte hitta kartorna för att bekräfta det, men Tatooine var i Galactic Rim och beskrevs som ett riktigt avlägset hellhål (se Lukas berömda: "Tja, om det finns ett ljust centrum för universum, du är på planet som är längst bort ").

Denna faktor kan fungera i samband med Jeffs idé ovan.

Som en sidotal, eftersom det inte föreföll att Vader upptäckte närvaron av Luke eller Obi-Wan på Death Star tills han redan var där, är det osannolikt att han hade upptäckt Obi-Wans närvaro på Tatooine på distans. Och hans precognitiva förmågor verkar ganska patetiska jämfört med Yoda eller Kejsarens från alla tillgängliga bevis. Så den enda vars upptäckt Obi-Wan var tvungen att undvika skulle vara kejsaren.

    
svaret ges 10.03.2011 19:39
7

Man kan fråga hur ingen av Jedi vid Qui-Gons begravning märkte att det fanns en mörk Lord of the Sith som stod precis bakom dem. Darth Vader och Obi-Wan märkte bara varandra när de var på samma station (även om det var en väldigt stor), och de hade en mycket stark personlig kontakt.

Det är uppenbart svårt att hämta en annan kraftanvändare utan att veta att han eller hon är där. Yoda presenteras som något extraordinärt, så kanske han behövde gömma sig bättre.

    
svaret ges 13.03.2011 04:49
5

I boken Allegiance nämner Luke faktiskt träning nära en Dark Side-plats, som liknar Dagobah-grottan, på Tatooine nära Obi-Wans hus, och han gör enstaka referenser till den under Ödet av Jedi -serien.

    
svaret ges 05.01.2012 19:21
5

"Mos Eisley Spaceport. Du kommer aldrig hitta en mer eländig klyfta av skum och skurk." -Ben K.

Mos Eisley hade ett starkt kontingent av Dark Force-element (epitomiserad av Jaba The Hut). Detta var en perfekt motvikt mot Obi-Wans Force-fotavtryck - styrkan hos Dark Force där, men betydande, spridda bland ett brett antal relativt svaga tecken som inte skulle utgöra ett allvarligt hot mot Ben eller Lukes långsiktiga närvaro.

    
svaret ges 10.03.2011 22:50
3

Självklart kan vissa Force-användare dämpa eller upphäva sina Force-signaturer (t.ex. Sidious och Maul, eventuellt Obi-Wan). Jag tror att vissa Jedi som har extremt höga midichlorantal (dvs Yoda, Vader, Luke) måste ha ytterligare Force-negatorer för att dölja deras förekomster. Därför Yoda på Dagobah.

Det verkar också som Force signatur är mycket som energi strålning. Om du tittar på natthimlen medan du är i staden, kommer du inte att se så många stjärnor som du skulle utanför staden (eller världen, om du föredrar). Det hjälpte antagligen Sidious masken sin närvaro.

Samma med Yoda, så att hans närvaro skuggas av grottan.

    
svaret ges 04.03.2012 08:32
2

Om du någonsin spelat Riddare i Gamla republiken (KOTOR) där Revan svarar på Dantooine-datorn för att låsa upp Star-kartan, frågar den vad som är livsgivande världar. dvs skogar, slätter etc. Den andra terminalen frågar dödsgivande världar, träskar, öken etc. Jag tycker att Obi-Wan kunde maskera sin närvaro för att var som helst där döden och / eller ödemarken är utbredd är den mörka sidan stark. Därför gömde Yoda på en träskplan och Obi-Wan gömde sig på en ökenplan.

    
svaret ges 12.10.2011 11:38
2

Kolla här:

Jag har alltid tänkt på detta sedan den ursprungliga trilogin (mycket), och här är min take. Obi-Wan är en mästare av stealth och osynlighet, som en ninja. Titta på honom noga i alla 4 filmer han är inne. Han snubblar runt Death Star för att inaktivera traktorns stråle i New Hope. I de nya filmerna gör han också mycket spionering och undviker detektering, även om han lyckas fånga (yngre / mindre kända färdigheter). Du kan också koppla detta med hans Jedi mind-tricks; han är gömd i vanlig syn! "Detta är inte den Obi-Wan du letar efter!" Ser allihop på alla filmer och berätta att du inte hämtar på det här!

Jag tror att han visste att han var tvungen att blanda tills Luke var ålder. Tatooine? Detta var det sista stället som Vader skulle vilja gå. Anakin såg sin mamma dö efter att hon brutalt blev slagen och våldt av Sand People, och han började också sin väg till den mörka sidan med mord, inklusive kvinnor och barn. Det är säkert att säga att någon av Anakin kvar i Vader aldrig skulle vilja se den platsen igen.

EDIT: ja, räknar hans ande, han var i alla filmer, inte 4, inb4 etc. etc.;)

    
svaret ges 14.08.2012 03:33
1

Som förklarad i Wookieepedia kan en Jedi eller Sith använda kraften för att dölja sin närvaro från ett annat kraftkänsligt var. .. Med andra ord använde han kraften för att göra sig gömd.

    
svaret ges 18.07.2013 07:42
0

distans? Det verkar som detekteringen minskar med avstånd, och om ingen (som kunde känna honom) gick dit ... Kanske var han bara inte så försiktig att gömma sig som Yoda var.

    
svaret ges 30.09.2011 15:23
0
En av de största anledningarna är att teorin i teorin inte hade någon närvaro i Tatooine eftersom den var kontrollerad av Hutts. Om alla påminner om episod I, framgår det tydligt av Shmi Skywalker att den galaktiska republiken inte har någon närvaro i de yttre randområdena, därför skulle det bara vara logiskt att riket inte heller skulle.

    
svaret ges 18.07.2013 22:59
0

Obi-Wan valde en planet som var Hutt Controlled och också en fristad för en bra del av skum och skurk. Man skulle inte anta att en respekterad och kraftfull Jedi-mästare skulle vilja bo där.

Men gömmer du där minst du förväntar dig att hitta är hur du stannar längre i spelet.

Yoda valde en planet som saknade någon teknik men insåg fortfarande att hans anslutning kraften var sådan att det var nära den onda grottan skulle dämpa sitt kraftfotografi.

    
svaret ges 25.11.2014 19:36
0

Jag tror att jag läste i en noval att Ben Kenobi förde yasalmiri till tatooine och inrättade ett träningsområde inuti ett förstört rymdskepp. Detta skulle ha negativt påverkat effekten.

    
svaret ges 20.01.2019 14:39