som flodstenar behövde nära fundamentet

0

Jag observerar ofta att vissa hus har en gräsmatta som gränsar till grunden borttagen, och ersätts med stenar, flodsten eller liknande.

Jag förstår att detta inte bara tjänar dekorativt syfte. Vad är detta för och hur det kallas?

Nedan finns exempel jag hittade på Internet:

    
uppsättning Mark 28.09.2017 06:28

4 svar

2
  • Rock i stället för växter eller mulch håller grunden torr (eller bättre än planter eller mulch än att suga upp vattnet och behålla det)
  • Förhindrar att gräs och ogräs växer med en vägg, om de används med en barriär under, för att underlätta trimning utan att slå på väggen.
  • Förhindrar stänk av smuts eller mulch på väggar. Jag har en trädgård ut med en skjul som skulle stänk upp lera på skurvväggen under en storm, så jag lade till en bergsstav som stoppar den.
  • På samma sätt som det första objektet ger det övergripande bättre dränering så att vatten inte byggs upp vid väggen.

Jag är inte säker på vad denna övning skulle kallas men det har användbara ändamål och kan se väldigt trevligt när det görs rätt med fin rock.

    
svaret ges 28.09.2017 19:55
2

Det här kanske inte är den enda anledningen, men stenarna hindrar plasmer från att bildas, vilket är en aspekt av myggreducering.

    
svaret ges 28.09.2017 08:39
2

En subtil fördel av stenar är säkerhet. Jämfört med mulch, skapar stenar ljud från människor som rör sig om det, och används ofta i omhuggade områden som bakom buskar, precis uppe vid huset. Hundar kan speciellt hämta på det, men beroende på bergarterna kan det också vara människor.

Rockar är miljoner år gamla, så de är mycket lägre underhåll än mulch. De större klipporna som avbildas tenderar inte att suga i gräsklippare lika mycket som ärtgrus. Ekonomin är gynnsam för bergarter på lång sikt.

    
svaret ges 01.10.2017 06:44
1

Kanske håller det gungning gnagare borta från grunden. Jag känner råttor som väggar.

    
svaret ges 28.09.2017 10:26