Time resande familjebesök slutet av universum

5

Har försökt komma ihåg den här och har inte hittat den trots omfattande googling. Det här var unga vuxna eller tidskriften antologi fiktion om en familj som slutar tid resa, men kan inte komma tillbaka till sin egen tid på grund av två faktorer: de är låga på energi / bränsle och de korta hoppen tar paradoxalt mer energi än långa hopp. De hamnar ända fram till universums slut (värddöd?) Och noterar att lokala forskare försöker lösa problemet med hur de kan existera i en värld där elektronerna alla försvinner på grund av förfall (dvs. kom med en proton-only-teknik. Drömde jag det här eller var det här verkligen ett fiktionarbete jag läste någon gång?

    
uppsättning D to the P 14.08.2015 18:55

1 svar

1

Du drömde inte det, det är en av mina favorit (inte så) korta historier: Poul Anderson "Flight to Forever", publicerad i Isaac Asimovs "Den sista mannen på jorden". Trots det är det inte en familj men två forskare som försöker komma hem.

Från Goodreads.com :

A Science Fiction novella about a scientist who invents a time travel machine and travels about a hundred years into the future with his assistant but discovers that they can only travel forward in time. They decide to continue travelling forward in hopes that science discovered a way to travel backward in time so they could return home. They keep stopping at various times

    
svaret ges 20.09.2017 01:05