How kan jag skydda mina trägolv från vattenskador?

5

Jag har precis köpt ett hem med trägolv överallt, inklusive badrummen. Även om det här är trevligt, oroar jag mig för att de kommer att skadas genom konstant exponering för vatten. Finns det något jag kan göra för att skydda dem, förutom badmattor av hög kvalitet?

    
uppsättning C. Ross 06.02.2012 15:21

4 svar

5

Vi har också ett trägolv i vårt badrum. Jag placerade en plastbadkarmatta på golvet framför duschen och placerade sedan en badmat över den. Efter 17 år har vi någon skada på golvet, men mestadels i områdena precis utanför matområdet.

    
svaret ges 29.12.2012 16:37
2

Trä rör sig kontinuerligt genom expansion och sammandragning som varierar med fukt och fukt. Det finns inget "tätningsmedel" som jag vet om det skulle förhindra denna naturliga rörelse och sprickorna mellan plankorna från öppning och stängning som ett resultat. Vax skyddar ytfinishen, men gör dem hala om du inte använder en sliplösning.

Det enda sättet är att använda badmattor (som du redan har identifierat) och torka upp golvet om du ska plaska vatten på dem. Var bara försiktig med kombinationen av trasa badmat och vaxat golv. Också var försiktig med att lämna gummibackade badmattor på golvfinishen. Vissa kan ändra golvets glans (tråkig det) och lämna en skiss över mattan / matta.

    
svaret ges 20.02.2012 18:10
1

Håll ett bra lager av vax på dem. Rengör vatten ASAP

    
svaret ges 06.02.2012 17:59
1

Det här är en bra. Jag finner det istället för att bara få en badmatta, kan det vara bäst att få en stor bit gummi som kan placeras under mattan för att hålla den på plats. Det kan också hjälpa till att täcka ditt golv med en stark lack eller något som vax, det kan hjälpa till att hålla golvet bättre längre och skydda mot saker som vatten.

    
svaret ges 11.09.2012 12:11