Vår svårt språkproblem i Tyskland?

31

Jag måste besöka München, Tyskland i några veckor i månaden för affärsändamål. Jag är helt okunnig om tyska språket. Även om jag inte kommer att interagera med lokalbefolkningen mycket, måste jag använda kollektivtrafiken. Hur problematisk kan det få? I Indien skrivs de flesta skyltarna också på engelska. Hur är det i Tyskland? Finns det något sätt jag kan lära mig några tyska meningar och ord att komma runt i staden?

    
uppsättning Jay 06.05.2016 08:54

4 svar

39

Inte särskilt svår. I München som med de flesta tyska kan automatiska biljettautomater lätt ändras till ett antal olika språk. Fysiska tyska tecken är mestadels på tyska men deras alfabet ligner mycket på engelska, så det går lätt att memorera när du behöver veta vissa stämningsnamn. München är dock en mycket promenadbar stad som jag rekommenderar att göra om du är väldigt central.

Jag rekommenderar att du får en frasbok så att du kan förstå det grundläggande i det tyska språket (Hej, Tack, Farväl). Även om flertalet turistiska platser talar mycket bra engelska är det rättvist i Europa att åtminstone försöka med den lokala lingo. De skulle uppskatta det mycket. Det tyska språket är mycket fonetiskt med betoning som vanligen appliceras på den första stavelsen i ett ord.

    
svaret ges 06.05.2016 10:04
17

Du mår bra. Särskilt ungdomar eller personer i turismrelaterade jobb talar bra engelska. Kollektivtrafik är välorganiserad och lätt att navigera.

Det kan hjälpa dig att planera dina resor och biljetter i förväg (dvs. där du ändrar tunnelbanelinjer och vilken biljett du behöver - de har ett ganska komplicerat zoner system så att du kanske bara vill få en veckovis / månad biljett för det centrala området när du är i stan). Meddelanden på några tunnelbanelinjer är tvåspråkiga på tyska / engelska men i allmänhet kan du bara läsa stationens namn från väggen på stationer och jämföra med en linjekarta för att se när du måste gå av tunnelbanan. Också när du anländer till flygplatsen finns det engelsktalande personal där du köper biljetter som kan hjälpa dig och så blir ditt hotell / arbetsgivare / vänliga främlingar.

    
svaret ges 06.05.2016 09:37
12

Du bad om tyska meningar. Om du inte är säker på ditt tyska uttal skulle jag hellre gå för få men bra praktiserade fraser än många meningar:

Din viktigaste mening bredvid "Hallo" och "danke" ska vara "Sprechen Sie Englisch ?"

Som andra redan har sagt talar många människor bra engelska i Tyskland - särskilt i stora städer som München. Som infödd föredrar jag verkligen någon som talar förståeligt engelska över någon som försöker prata tyska på grund av artighet, men jag förstår inte något.

Om du fortfarande behöver mer (det vill säga anvisningar), förbered dig på en anteckningsbok där du skriver ner meningarna och visar dem till folket. Du skulle bli förvånad hur långt du kommer med att bara göra tecken med händer och fötter.

    
svaret ges 06.05.2016 11:47
5

Min erfarenhet i München inkluderade många samtal så här:

Mig: "Ja, en stor väldigt stor och en stor bit."

Wurstmeister: "Vill du ha senap och njuta av din korv?"

Mina tyska vänner (som alla pratar bättre engelska än några av mina kanadensiska vänner) anser att om personen har försökt att lära sig lite av det lokala språket och anpassat, är de glada att byta till engelska. Om turisten har attityden "alla måste prata engelska" så kan de döda Touristen nicht heute verstehen.

Så, få en tysk ordbok på flygplatsbokhandeln, eller en grundläggande tysk lektion från iTunes. Ett par dussin fraser och siffror under 100 bör vara mer än nog, och det är något att göra på planet.

Gute Reise!

    
svaret ges 07.05.2016 03:22