Säkerhet i Karachi, Pakistan

1

Jag vill verkligen inte döma av bilden i media (vilket inte alltid är korrekt), men är Karachi säker på att en asiatisk utlänning ska besöka? Jag planerar att besöka, och jag behöver veta följande:

 • Vilka delar ska jag undvika?
 • Vilka delar av staden anses i allmänhet vara säkra?
 • Är det säkert för kvinnor (i pakistansk standard modest klädsel) och gör den säkerheten sträcker sig till natten?
 • Är slums extremt farliga? (Jag såg en vice dokumentär på Layari nyligen och det var ganska läskigt)
 • uppsättning toing_toing 11.01.2016 20:07

  1 svar

  2

  Jag besöker ofta Karachi - och även om jag är från Pakistan anser jag mig själv som en expat eftersom jag har levt majoriteten av mitt liv utanför och jag är inte från Karachi så det lägger till ett annat lager av obekvämhet i situationen.

  Karachi är en stor storstad - den största i Pakistan. Den har sina säkra delar, och den har sina grova delar som alla andra stora städer i alla länder.

  Säkerheten beror helt och hållet på området där du bor. Om det är nära Clifton eller centrala Karachi nära de stora hotellen, så kommer du att bli okej. De stora köpcentra och köpcentra är också säkra. Tariq Road, till exempel är ständigt upptagen hela natten med shoppare.

  Jag skulle vara försiktig när jag gick någon annanstans ensam även för manliga besökare som inte känner till området.

  Speciellt för kvinnor - först skulle jag varna för att resa ensam. Om du måste, gör bara det med hjälp av välrenommerade taxibolag som vit cab; eller ordna en förare från ditt hotell (nästan alla kan ordna en bil med en förare för dig).

  Har inte vågat in i slumområdena, jag kan inte kommentera; men i det hela taget finns områden i Karachi där även lokalbefolkningen varnar för att gå - på grund av de olika sekteriska frågorna. och dessa ares kommer ofta upp i sådana diskussioner.

      
  svaret ges 12.01.2016 07:58