How kan jag reparera en fast temperaturmätare på värmeventilen?

3

VVS-systemet för mitt uppvärmningssystem har temperaturmätare på utlopps- och inloppsrör. En av dessa mätare pinnar - jag kan få den att visa rätt temperatur genom att knacka på mätaren ganska hårt eller genom att böja vredet.

Det ser ut att det hålls på plats med en grubskruv. Är det möjligt att byta ut dessa mätare och finns det leverantörer i Storbritannien?

    
uppsättning RedGrittyBrick 13.02.2012 15:26

1 svar

3

Det är möjligt att byta ut dem ... Det viktigaste steget är att se till att systemet är avstängt och fullt uttryckt innan du försöker ta bort det gamla gaget. @PeterLoron är korrekt att mässingsskruven i thingy på toppen (teknisk term) är för att frigöra tryck. Du kan hitta ersättningsventiler i en mängd olika onlinebutiker som: här , här eller här . När du tar bort termometern från linjen ska baksidan se nedan: Tillbaka till temperaturen. http://s3.pexsupply.com/images/products/zoom/tw25-cb2-250-25-2.jpg .

Dessa ventiler kommer i olika storlekar och olika trådmönster och i några få fall, om du inte ser hex-formen för att få en skiftnyckel på baksidan, är några få till och med lödda i ( du kan behöva lite hjälp för att ersätta den här typen om du inte känner till lödning, de kan vara noga). Du kan bestämma att byta ut det med en temp / tryckvåg också.

    
svaret ges 02.05.2012 01:57