Kan jag ersätta vitvinäger för balsamvinäger i en stek marinade?

1

Jag följer ett recept på en biff marinade. Det kräver 1/4 kopp balsamvinäger. Jag har emellertid bara röda och vita vinäger och cider vinäger.

    
uppsättning Marilyn 09.07.2016 03:59

2 svar

4

Balsamvinäger är ganska söt, fruktig och smidig, och inte lätt jämförd med andra typer av ättika. Substituten kommer att fungera bättre om du ersätter en relativt liten bit, särskilt i ett recept som använder andra starka smaker ... men ju viktigare balsaminsmaket är till slutresultatet desto mer kommer substitutionen att visa sig. Det kan fortfarande vara ganska bra, förvänta dig att det ska vara annorlunda än originalet.

En substitution som jag fann som är lite mer specifik är en matsked röd vinäger och hälften en tsk socker, för en matsked balsamico, en annan är en matsked av cider vinäger och en halv tesked honung. Det kan ersättas med sherry vinäger och lite honung (även om detta recept var "att smaka" istället för specifika förhållanden ). Ditt val kan bero på vilken ättika eller sötningsmedel du har till hands, vilken du gillar mer, eller som går bättre med resten av receptet.

Jag såg också en ersättare med lika delar citronsaft och melass (eller brun ris sirap) med en streck sojasaus. Det här är lite mer arbete, men på grund av det förväntar jag mig att det är en närmare matchning till smakprofilen (annars skulle det inte vara värt den extra ansträngningen).

    
svaret ges 09.07.2016 04:45
0

Även vitvinäger (eller destillerad ättika.) är generellt sett den starkaste typen ättika. Jag skulle använda minst 10 procent mindre vitvinäger om jag ersätter den med någon av de mildare typerna av ättika.

Vit ättika är den mest benägna att alla ättika har en övergivande smak så bäst att använda den sparsamt.

    
svaret ges 10.07.2016 17:09