Precooking sötpotatisfries för snabb varm / servering festdag

2

Jag vill servera sötpotatisfries på en fest (80 gäster) Finns det ett sätt att förbereda eller delvis laga dem dagen innan, så jag kan bara värma dem på födelsedagsdagen för att servera varma och skarpa?

    
uppsättning marty 18.09.2015 17:52

1 svar

1

Som användaren36802 påpekade, kräver matlagningsfries normalt att man blancherar friesen på förhand, vilket kommer att par-koka dem.

Du kan också kolla här Matlabartikel ; i det, Kenji Lopez föreslår parboiling frites, torkar dem och stekar dem en gång, följt av kylning och frysning dem över natten. Hans recept fortsätter att steka friterna en andra gång innan du serverar, men du kan teoretiskt återuppvärma dem i ugnen istället. Jag antar att det mesta av fukten har släppt pommes frites efter den första stekan, så idealiskt så skulle du inte märka mycket av en konsistensskillnad mellan två gånger stekta och stekt-då-bakade pommes frites, men jag har inte försökt den metoden själv .

Också bra att notera att hans recept är för regelbundna potatisfries; tekniken ska dock fungera lika bra för söta potatisfries (jag antar faktiskt att eftersom söta potatisfries tenderar att vara mer fuktig än vanliga pommes frites, bör ingen texturskillnad från stekning då bakning vara mindre märkbar).

    
svaret ges 30.10.2015 19:16