How infiltrar man en AL-kampanj med en känsla av tid som går?

6

I 5e tecken nivåer kryssa av i en ganska förutsägbar takt: givet nivå-lämpliga möten är det vanligtvis 10-15 timmars bordstid för varje nivå. Särskilt i Adventurers League, där så mycket är ordinerat till GM.

Som sådan har jag ofta kollat in i scenariot där under några veckor i spelveckan har festen gått från nobodys för att rädda världen. Detta känns ... löjligt.

Hur kan man, inom ramen för Adventurers League, införa en kampanj med en känsla av att saker tar tid, att det finns en rytm och takt för världen runt festen?

    
uppsättning nitsua60 17.12.2017 15:00

3 svar

5

Använd nedetiden som de ger dig.

AL tilldelar stillestånd genom regel: den allmänna regeln är 5 driftstoppsdagar per två timmars spel (ALDMG s.5), även om enskilda moduler kan variera.

På en av mina webbplatser har vi skapat en stark kultur av "spendera din stillestånd innan du planerar dig." Det är inte en regel , eftersom vi inte kan göra det, men det är en norm. Och därmed spenderar vi bordstid som diskuterar vem som tillbringade några dagar och letade efter ledtrådar till nästa äventyrsplats, som gick tillbaka till sin gård och grävde potatos, som tillbringade två veckor som studerade Draconic. Spelarna loggar dessa utgifter, interagerar kort med återkommande NPC: er ... kort sagt, de "spelar världen".

Och detta ger GM: er en chans att sätta in signifikanter som tiden går. "Johnny är inte längre på stallet: han gick och hittade ett handelsfartyg till jobbet, skulle vara tillbaka för vintern." "Efter två veckor besöker avlägsna gårdar och plying varor, har du en ledning på var den handelsdelegationen senast sågs ..." & c.

    
svaret ges 18.12.2017 16:58
4

Jag försöker, i min nuvarande kampanj, att införliva ändringar i vädret i en förutsägbar (men accelererad) takt. De började på hösten som första nivå tecken. Vid den tiden beskriver jag snö på vägen kommer de förmodligen att vara 4: e nivå. När det är varmt och fuktigt igen, kommer de förmodligen att vara 6: e nivå eller så.

Jag spelar inte Adventurers League men jag undrar om liknande förändringar på årstiderna kan beskrivas utan (vilket jag antar är viktigt) att ändra scenarians mekanik. Även något som är så enkelt att starta varje session med en ny beskrivning av säsongen kan vara tillräckligt för att ge känslan att "tiden har gått" sedan den senaste sessionen.

    
svaret ges 17.12.2017 15:22
3

Du kan inte. Det är inte vad AL är för

Problemet är att du inte slår rätt format. Adventurers League (AL) och annat organiserat spel (OP) är inte för att ersätta din hemkampanj. De är en aveny för att spela mer och träffa nya och annorlunda personer än din vanliga grupp.

Jag antar att du pratar om att spela äventyrsböckerna, som Storm King's Thunder, Curse of Strahd och liknande. När du kör och spelar inom AL-gränserna är det inte möjligt att ha det du vill ha. Heck, jag vet inte många äventyrare som bor i Barovia för länge utan att helt enkelt bli en lokal ...

Det jag hittade i de flesta OP är att tiden är relativt irrelevant. Du reser från punkt A till punkt B "off-camera".

Jag kör och driver Legacies OP-kampanjen ( FOELegacies.com ) och jag flyttar tiden framåt genom en rad metoder:

 • Jag skriver äventyr som följer varandra, tidvis. Äventyr 1-2 är på våren, 3-5 på sommaren och 6-8 på hösten och vintern (jag har några vinterupplevelser).

 • Inställningen förflyttas med tid och säsong. Så barn är födda, äktenskap gjorda och brutna, krig började, etc.

 • Legacy tar hänsyn till dessa saker. Men , Adventurers League är inte som berörs av dessa saker. De har årstider och jag finner ordet mycket lämpligt.

  Så, för att svara på din fråga tror jag inte att det är möjligt, som ett rent AL-spel, att göra vad du vill. Det finns inget behov av det.

  AL, Pathfinder Society (PFS) och även Legacies är inte hemmaspelen där du kan oroa dig för vilken detalj du vill. Skulle det vara bra om de gjorde det? Kanske. Formatet av "spela när som helst, gå med när du kan" låter sig inte vara ett linjärt tidsbestämt spel.

  Så nej .

      
  svaret ges 18.12.2017 14:40